Scott, som har vært en av verdens beste spillere i en årrekke, havnet helt nede på en delt 95. plass med fire over par denne uken. Alle golfspillere har dårlige turneringer, selv på dette nivået, men det er likevel verdt å merke seg at den imponerende cut-statistikken røk kun en uke etter at han byttet tilbake til en tradisjonell puttestil.

Forrige ukes turnering, Cadillac Championship, var nemlig den første turneringen på mange år hvor australieren ikke brukte en forankret brystputter.

Han klarte seg svært godt i «kortputter-debuten» på Trump National Doral, og imponerte de aller fleste med strålende statistikker på greenene. Dette resulterte i en betryggende fjerdeplass i et av PGA Tourens aller sterkeste startfelt, og det så altså ut til at teknikkforandringen hadde gått helt smertefritt.

Denne uken ble det imidlertid andre boller.

Scott misset mange avgjørende putter innenfor to meter på andrerunden, og avsluttet i tillegg turneringen med å bomme fra en meter på sitt siste hull. Det trenger ikke nødvendigvis å ligge noen dramatikk i dette, men puttingen var i alle fall såpass skuffende at den ble et samtaleemne da han var ferdigspilt.

Ifølge statistikken til Pgatour.com tapte han over fem slag til startfeltet med putteren på to runder, og dette er uansett stygg statistikk som det er vanskelig å overse.

Det blir spennende å se om dette kun var et engangstilfelle, eller om det blir en svakere Scott vi får se i tiden fremover.

For de som fremdeles er med i Valspar Championship ligger det an til en svært spennende helg. Brendon de Jonge leder turneringen alene på seks under par, men har flere store navn hakk i hæl.

Jordan Spieth og Henrik Stenson deler andreplassen kun ett slag bak, sammen med Ryan Moore, Derek Ernst og Kevin Streelman.

Med hele 26 spillere innenfor fem slags rekkevidde av lederen, er turneringen fremdeles helt åpen når to runder gjenstår.
 

LEADERBOARD