Under OL i Rio i 2016 var golf tilbake på programmet for første gang på over 100 år. Mange av de største stjernene glimret imidlertid med sitt fravær, og mange skyldte på zika-viruset som herjet på den tiden.

Nå er fem år gått, OL har allerede blitt utsatt et år på grunn av et langt mer alvorlig virusutbrudd, og det er fortsatt uvisst hva som kommer til å skje med lekene i Japan.

Etter den suksessfulle første golfturneringen i Rio-OL var det flere stjerner som sa de angret på at de ikke deltok, blant andre Rory McIlroy, og dersom årets sommer OL-blir noe av, blir det sannsynligvis langt mer stjernespekket enn sist.

Australieren Adam Scott har derimot bestemt seg for ikke å delta.

– Med tanke på hvordan verden er i dag, er Adam bortreist fire-fem uker om gangen dette året mens han er ute og spiller. Med tre små barn hjemme ønsker han å holde av denne tiden i kalenderen til familien. Det er den eneste gangen frem til oktober hvor han har mulighet til å se dem sammenhengende og ikke bare noen få dager, forklarer Scotts manager Johan Elliot i en uttallelse til golfchannel.com.

Dermed følger Scott etter verdensener Dustin Johnson, som også har bestemt seg for ikke å spille OL fordi «det er mye reising på et tidspunkt hvor det er viktig for meg å være konsentrert på PGA-touren».

Australia trenger nok uansett ikke bekymre seg for ikke å være godt representert. I helgen vant australierne Marc Leishman og Cameron Smith lagturneringen Zurich Classic of New Orleans på PGA-touren, og duoen ligger for tiden på 37.- og 25.-plass på verdensrankingen. Scott er plassert mellom dem på 36.-plass.

OL skal etter planen spilles fra 29. juli til 1. august på Kasumigaseki Country Club utenfor Tokyo, to uker etter The Open Championship i England og en uke før WGC-turneringen FedEx St. Jude Invitational i Memphis.

For øyeblikket ligger Viktor Hovland og Kristoffer Ventura an til å bli Norges representanter på herresiden, mens Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud ligger an til å representere damene.