Etter en seier og en andreplass så langt på LET denne sesongen gikk det litt tråere på førsterunden i Canberra for Marianne Skarpnord. Men med en 38. plass etter første runde (par) var hun likevel på skuddhold før andrerunden.

Men det begynte ikke så bra natt til lørdag norsk tid for Sarpsborg-jenta. Bogeyer på hul to, tre og seks sendte henne langt nedover på resultatlisten. Men fra det niende hullet og utover løsnet det for Norges høyest rangerte kvinnespiller. Birdier på hull 9, 12, 13 og 17 og en nydelig eagle på hull 15 ble bare ødelagt av en litt sur bogey på det 14.

Med en 69-runde (-2) spilte Skarpnord seg dermed opp fra en 38. til en 23. plass før den avsluttende runden søndag. Hun ligger på -2 totalt. Det skal imidlertid mye til å klare en ny plassering helt i toppen. Katja Pogacar fra Slovenia og Anne van Dam fra Nederland leder etter to runder på -11. Opp til topp ti er det imidlertid bare tre slag.

Topprunde av Daffinrud

Men det var ikke Skarpnord som spilte best av de norske lørdag. Det var Vestfolds Tonje Daffinrud. Hun var ikke fornøyd med sin 74-runde (+3) fra den første dagen, hevet spillet og leverte en av dagens beste runder på Royal Canberra Golf Club. Fem birdier og bare en bogey, ga en runde på 67 (-4), og med det klatret hun fra en 80. plass til delt 29. plass, bare slaget bak Skarpnord.

Leaderboard

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tonje Daffinrud leverte en av dagens beste runder i Canberra. 

 

Skarpnord og Daffinrud spillerne har begge hatt gode starter på 2019-sesongen. Skarpnord står med en seier og en andreplass på de to første turneringene på Ladies European Tour og en 11. plass på LPGA. Daffinrud har en topp 30-plassering på LPGA, og har en 34. og en 38. plass i årets to første LET-turneringer.

Miss for Lund og Borge

Celine Borge og Karoline Lund klarte ikke cuten. Lund leverte imidlertid solid spill, og kun to hull ødela for søndagsspill. Fire birdier ble dessverre ødelagt av en dobbeltbogey og en bogey på hull 10 og 11, og dermed var hun to slag bak cutgrensen.

Celine Borge hadde en forglemmelig turnering. Etter runder på 76 og 77 slag endte hun på delt 116. plass.