Med sesongstart på Ladies European Tour fortsatt en uke unna, skjerpet Marianne Skarpnord turneringsformen på den australske LPGA-touren i Oates Victorian Open. Skarpnord, som var regjerende mester, fortsatte det gode spillet fra fjorårets turnering, da både hun og forloveden Richard Green vant samme uke. 

Skarpnord gikk de tre første rundene på 73, 70 og 69 slag. Rundene inkluderte en hole-in-one torsdag. Hun startet søndagens avslutningsrunde kun to slag bak lederen Georgia Hall fra England. 

I lederball fortsatte Skarpnord det solide spillet: Hun hadde en knallåpning med eagle allerede på det andre hullet. Fire hull senere dro hun på seg dagens første bogey. Etter seks strake par gjorde hun det spennende med to birdies på rad. Bogeyen på hull 16 kom på et dårlig tidspunkt, og Skarpnord var to bak Hall før det siste hullet. Der gjorde Skarpnord birdie, men Halls par var akkurat nok til å ro i land seieren.

Dermed ble det delt andreplass på Skarpnord i hennes første turnering for året, sammen med danske Nanna Madsen.

Team Norway-kollega Tonje Daffinrud var også i Australia denne uken. For henne ble uken av det forglemmelige slaget. Med runder på 79 og 77 slag endte hun 10 over par, fire slag bak cutstreken.

Det blir spennende å følge konkurransen mellom de beste norske kvinnene i 2016. Til sommeren er det duket for OL i Rio, og det gjenstår fortsatt å se hvilken av de norske damene som skal gi Suzann Pettersen selskap. For øyeblikket ser det ut til at det er Marianne Skarpnord som skal kapre plassen.

Resultater