NB! Tutta startet dagens runde på back nine.

 

Hull 1 (par 4, 355 m)

Drive midt i fairway. Lander jernslaget fra 100 meter fire meter unna koppen. Birdieputten stryker hullkanten. Den hadde vært deilig å få i etter gårsdagens frustrerende runde! Par.

 

Hull 2 (par 5, 490 m)

Driver igjen, trang dogleg høyre. Utslaget flyr over fairwaybunkeren på venstre side og legger seg i seig bermudarough i nedoverbakke. Må bare hugge seg ut med et jern. Fra 120 meter slår hun tredjeslaget til forkant green. Toputter oppoverbakkeputten fra åtte meter. Par.

 

Hull 3 (par 4, 356 m)

Lang draw med driveren midt i fairway. Slår jernslaget fra 130 meter pin high, seks meter høyre. Leser førsteputten helt feil og toputter for par.

 

Hull 4 (par 4, 388 m)

Sikter driveren venstre for fairway for en fade, men «dobbelcrosser». Ballen skrur venstre og ballen ender i en treklynge på venstre side. Kan bare slå seg ut på fairway med wedgen. Har 50 meter inn på tredjeslaget. Hun er sur på seg selv etter å ha slått den enkle pitchen åtte meter kort. Toputter for bogey og +5 nå, tre bak cutstreken. Nå spøker det!

 

Hull 5 (par 3, 135 m)

Misser i bunkeren på venstre side. Slår seg bra opp til 1,5 meter og setter putten. Dette er forøvrig hennes første up and down på fire forsøk fra bunker denne uken.

 

Hull 6 (par 4, 354 m)

Ny knalldrive midt i fairway. Slår innspillet til forkant green, syv meter fra flagget. Vi har fortsatt ikke sett henne legge noen innspill virkelig nære denne uken. Toputter enkelt for par. Tutta har mye bedre lengdekontroll på greenene i dag.

 

Hull 7 (par 4, 382 m)

Nok en bra drive i fairway, men banner høyt etter at jernslaget fra 160 meter misser i roughen, 10 meter venstre for green. Pitcher seg til 3,5 meter og redder et veldig viktig par. Dette er den lengste putten hun har satt i dag, det sier sitt. Tutta må kjempe for parene når hun bør gjøre birdies.

 

Hull 8 (par 3, 164 m)

Flagget står plassert helt bak. Tutta lander akkurat i grensen til det øverste platået, og ruller tilbake. Putten fra 12 meter er to meter kort. Den setter hun. Par og fortsatt +5 sammenlagt.

 

Hull 9 (par 5, 485 m)

Misser fairway med driver på dette hullet for andre dag på rad, men ikke så farlig ettersom man må legge seg opp på andreslaget her uansett. Akkurat nå er det vanskelig å se for seg at det blir Tutta som skal hoppe ut i «Poppies Pond» på dette hullet om to dager. Slår et nydelig innspill fra 120 meter til 1,5 meter, hennes beste jernslag denne uken. Og putten er i hullet. ENDELIG birdie! +4 nå.

 

Hull 10 (par 4, 345 m)

Driver midt i fairway. Nytt bra innspill, en lav pitching-wedge til tre meter fra hullet. Birdieputten stryker dessverre hullkanten. En potensiell momentum-killer, viktig å ta vare på de gode mulighetene når man får de! Par. 

 

Hull 11 (par 5, 473 m)

Driver midt i fairway. Tutta gjorde en veldig unødvendig bogey på dette hullet i går. Drar opp wooden på andreslaget som lander på green, men ruller ut i fairwaybunker rett til høyre for flagget. Slår et nydelig slag fra sanden til en halv meter, og dytter i sin andre birdie på tre hull. Hun er i siget nå! +3 totalt.

 

Hull 12 (par 4, 384 m)

Monsterdrive i midten av fairway. Tutta spiller med hevet hode nå! Jernslaget fra 130 meter treffer hjertet av green, seks meter til hullet. Putten er akkurat kort i linja. Par.

 

Hull 13 (par 4, 380 m)

Ny vakker drive i fairway. Tutta er ikke fornøyd med seg selv på innspillet som lander pin high men ni meter venstre. Greenene begnner å bli hardere og hardere nå. Slår førsteputten til 1,5 meter. Står lenge over par-putten, men setter den.

 

Hull 14 (par 3, 182 m)

Litt mye draw på utslaget og legger seg helt til venstre på green, 12 meter fra flagget. En veldig vanskelig putt på en ondulert green gjenstår, men den setter hun! Tutta knytter neven i det hun ser ukens første langputt falle ned i koppen. +2 for turneringen nå.

 

Hull 15 (par 4, 357 m)

Slår fairwaywood nok en gang midt i fairway. Et nydelig jernslag fra 140 meter lander to meter unna. Den enkle putten i oppoverbakken er midt i hullet hele veien. To birdies på rad nå, og en ny «fist pump» fra Tutta. +1 sammenlagt.

 

Hull 16 (par 4, 361 m)

Tutta slår en kanondrive 40 meter forbi medspiller Mo Martin. Jernslaget lander fire meter unna. Birdieputten er en halv rotasjon unna å falle i koppen. Par.

 

Hull 17 (par 3, 154 m)

Jernslaget ser bra ut, men balltreffet høres litt tynt ut. Det stemmer, og ballen lander helt oppe i leppen på bunkeren foran green og ruller ned. Her er det flaks at ballen ikke plugger seg. Tricky bunkerslag med lite green å jobbe med gjenstår. Tutta slår ballen to meter forbi hullet. Par-putten i nedoverbakken sniker seg in. Gjør dagens tredje up and down fra sanden. Denne var viktig! +1 fortsatt.

 

Hull 18 (par 5, 492 m)

Tutta slår en bra drive i roughkanten på venstre side, men med motvind på dette hullet i dag går det ikke an å nå inn på to. Legger seg opp med jern til 80 meter. Innspillet lander drøye 3 meter fra hullet. «Jæ… bra!» roper kjæresten Christian fra tribunen i det birdieputten går i. Tutta har gjort sin femte birdie på de ti siste hullene, og er tilbake på par for turneringen!

 

Statistikk

Fairwaytreff: 10/14

Greentreff: 14/18

Putter: 28

 

Leaderboard