På startstreken er hele 52 av feltets 144 spillere norske, deriblant Aksel K. Olsen (Stavanger GK) og Elias Bertheussen (Trondheim GK), Norges to høyest rangerte spillere på Nordic League.

Det er topp-5 på pengelisten ved sesongslutt som sikrer «opprykk» til Challenge Tour i 2018, og for øyeblikket ligger Olsen på 6.-plass, bare 3000 euro bak femteplassen. Cirka 2000 euro bak ham følger Bertheussen på 9.-plass.

Ukens turnering skulle opprinnelig bli spilt på Holtsmark Golfklubb, men ble besluttet flyttet til Gamle Fredrikstad etter at vinterskader på Holtsmark ikke gjorde banen tilfredsstillende nok til å gjennomføre turneringen. 

Gamle Fredrikstad GKs pro og turneringsleder, Christoffer Halvorsrød, sier til Fredrikstad Blad at klubben er ydmyke over å kunne arrangere den største turneringen som klubben har hatt siden banen åpnet for fem år siden.

– Jeg kan ikke få berømmet de i klubben som har fått banen i stand nok, og ikke minst den frivilligheten det er å spore i klubben. Jeg er forbløffet over at vi klarte å fylle opp dugnadstimene så fort, sier Halvorsrød.

– Vår bane er som kjent utsatt for vind, så det skal bli spennende å se hvordan deltakerne takler den. Uansett er det nok muligheten til stede for at banerekorden kan ryke, sier Halvorsød til Fredrikstad Blad, som ligger på 64 slag, åtte under par satt av Markus Wilhelmsen på Titleist Tour i fjor.

Halvorsrød fikk nesten rett i sin spådom allerede i åpningsrunden. Anton Wejshag (Sverige) tangerte banerekorden og leder med to slag. Miklagard GKs Kevin Andre Wright, som bidro til lag-NM seier for Miklagard forrige uke, Bergen GKs Vetle Marøy og Drøbak GKs Anders Ellingsberg som er de beste norske spillerne på delt 9.-plass, fire under par.  

 

Følg utviklingen i turneringen her