Valspar Championship ble en thriller av de sjeldne, og etter 72 hull sto det helt likt mellom tre spillere. Jordan Spieth, Patrick Reed og Sean O´Hair var alle 10 under par, og måtte dermed ut i omspill for å kåre en seierherre.

Dramatikken startet imidlertid lenge før omspillet. Med seks hull igjen ledet nemlig Ryan Moore med tre slag, men slo flere kostbare feilslag da det gjaldt som mest. Han endte til slutt på femteplass alene, to slag unna playoff.

Henrik Stenson spilte meget solid på finalerunden, og var lenge med i seierskampen. Svensken var imidlertid ett slag for dårlig til å havne i omspill, og måtte nøye seg med en fjerdeplass. 

Spieth, Reed og O´Hair viste alle magisk nærspill på turneringens 72. hull, og måtte jobbe hardt for å holde seg foran Stenson.
Spieth reddet par etter et fantatisk flop-slag, Reed satte en monsterputt for birdie, og O´Hair sikret sitt par etter en imponerende chip.

Dermed bar det ut i omspill, og det var tydelig at spillerne var preget av stundens alvor.

På de to første hullene gjorde alle par, før Spieth bestemte seg for at nok fikk være nok. På det tredje omspillshullet dro han i en kjempeputt fra 10 meter, og sikret dermed sin andre offisielle PGA Tour-seier i en alder av 21 år.

Spieth kan først og fremst takke putteren for denne ukens seier. I helgen satte han viktige putter fra alle retninger, og beviste nok en gang at han er blant de aller beste i verden på og rundt greenene. Den unge Texas-mannen har gjort det til en vane å redde seg inn fra de mest utrolige posisjoner, og denne turneringen var altså intet unntak.

– Det som skjedde på de siste ni var helt sprøtt, spesielt med tanke på at jeg var tre slag bak med seks hull igjen å spille. Nærspillet mitt på vei inn, alle par-redningene, og den lange putten for å vinne i omspill . . . Det er rett og slett bare flaks, og det var nok min dag i dag, sa han til Golf Channel da det hele var avgjort.

LEADERBOARD