Sterk avslutning av Bertheussen

Elias Bertheussen avsluttet med en solid 70-runde i Belgia, og endte på en delt 36. plass i KPMG Trophy.

Elias Bertheussen, den eneste norske spilleren med full kategori på årets Challenge Tour, har slitt i sesonginnledningen.

Ukens turnering i Belgia var imidlertid et steg i riktig retning for trønderen, som avsluttet turneringen med en runde på to under par. -2 ble også hans totalscore, og med dette havnet han på en delt 36. plass.

– I dag spilte jeg fint. Slo bra og hadde kontroll. Fikk i litt for lite til å gå lavt, men har vel ikke lov til å klage når jeg er vant med å sove i helgen, sa en blid Bertheussen til Norsk Golf etter runden.

Neste uke reiser 24-åringen til Frankrike, hvor en av årets viktigste turneringer på Challenge Tour´en spilles. Turneringen på Saint-Omer GC har en av årets største premiepotter, og er således et svært populært stoppested på Europas nest høyeste nivå.

18 år gamle Andreas Halvorsen fra Larvik måtte pakke sakene sine tidlig i Belgia etter å ha fått en svært kjedelig avslutning på sin arbeidsuke. Før hans siste hull på andrerunden lå han akkurat innenfor cutten, men en avsluttende bogey sendte ham ned på feil side av streken.

Dette var den andre turneringen på rad hvor Halvorsen misset cutten med minste mulige margin, så det flyter ikke helt for vårt unge talent om dagen.

Halvorsen har sikret seg syv invitasjoner til Challenge Touren i år, men i tøft selskap blant etablerte proffer har forløpig fått være med i helgen kun én gang.