Forrige uke tok det 55 hull før Suzann Pettersen gjorde sin første bogey for turneringen. Torsdag bare hun preg av «hangover» fra helgens seier, og gjorde tre bogeys på rappen på front nine på Westchester Country Club i New York. 

Hun fulgte opp med sin første birdie for dagen på hull 12, men falt tilbake til +3 igjen med sin fjerde bogey for dagen på det 13.

Da brettet hun opp ermene og stoppet lekkasjen: Med to birdies på de fire siste, inkludert en på hull 18, kom hun seg inn på en over par for dagen. 74 slag holder bare til delt 76. plass, åtte slag bak lederen Jenny Shin fra Sør-Korea og fire slag bak topp-10.

Les også: Hyller Tuttas ansettelse av Harmon

Tutta var stabiliteten selv fra tee torsdag, og misset bare en fairway hele dagen. Hun klarte imidlertid ikke å omsette fairwaytreffene i birdiemuligheter, og traff «kun» 12 greener.

34-åringen fra Oslo uttalte i en pressemelding før turneringen at hun ikke føler noe press over å være en av forhåndsfavorittene etter å ha vunnet i Canada. 

– Det er noe spesielt med de store turneringene, men de gjelder å bruke den ekstra energien til noe positivt fremfor å la seg stresse. (…) Det var skikkelig digg å vinne en turnering igjen. Det krever litt tålmodighet når man gjør svingendringer. Da er det desto bedre når man får igjen for arbeidet, sa Tutta som nå har vunnet 15 ganger på LPGA-touren.

Hun har den siste tiden stått i fare for å falle utenfor topp-10 på verdensrankingen for første gang på godt over 400 uker, men spratt opp fra 10.- til 5. plass etter den etterlengtede triumfen. 

Ukens major, Women’s PGA Championship var forøvrig den første majoren Tutta vant for åtte år siden. Siden den gang har hun utvidet major-samlingen med én: Evian Championship i 2013.

3,5 millioner dollar står på spille denne uken, årets nest største pott – kun slått av U.S. Open som spilles om fire uker. Verdenstoer Inbee Park har vunnet Women’s PGA Championship to ganger på rad.

Intervju før turneringen

Leaderboard