Andresteget av Q-School spilles på fire forskjellige baner, der det er omtrent de 14-18 beste etter fire runder fra hvert felt som avanserer til neste ukes finale på Lumine utenfor Barcelona.

Lørdagens norske navn var Aksel K. Olsen og Christian Aronsen, som begge leverte solide scorer for å klatre til kvalifiseringsgrensen i hvert sitt startfelt.

Olsen har vært et av de store lyspunktene i norsk herregolf i 2018. Etter å ha vunnet Nordic League sammenlagt er han allerede sikret en plass på Challenge Tour neste år, og han kan spille med litt mer senkede skuldre i høstens kvalifisering.

På Alecenda Golf i Alicante åpnet siddisen med en runde på par fredag, tre slag bak kvalifiseringsgrensen, men hoppet opp til delt 15.-plass med en runde på fem under par lørdag. Scorekortet bestod av syv birdies, to bogeys og resten par.

Med -5 sammenlagt har Olsen fem slag opp til lederen Oliver Lindell fra Finland.

Leaderboard

På Las Colinas Golf & Country Club i Alicante fikk Kristoffer Reitan en strålende start på turneringen med en runde på 65 slag fredag. Lørdag fulgte han opp med nok en runde under par, og med to runder igjen å spille ligger han nå på delt 7.-plass, en plass lavere enn der han startet dagen.

Reitans runde på én under par inneholdt tre birdies, en lei dobbelbogey og resten par. Han har nå fem slag opp til toppen av leaderboardet, men enda viktigere er det nå en luke på tre slag ned til feil side av kvalifiseringsgrensen.

Reitan fortalte til Norsk Golf tidligere i høst at det bare er europatour-kortet som gjelder for ham i høstens kvalifisering. Hvis han ikke klarer det, vil han heller beholde sin amatørstatus også neste sesong. Alle som klarer cuten etter fire runder i neste ukes finale, er sikret Challenge Tour-kortet for 2019, mens de 25 beste etter seks runde rykker opp til eliteserien: European Tour.

Fra før av er Eirik Tage Johansen, Kristian Krogh Johannessen og Espen Kofstad allerede sikret en plass i finalen.

Leaderboard

På El Encin Golf i hovedstaden Madrid er det to norske spillere i aksjon. Miklagard-veteran Christian Aronsen har roet ned satsingen sin i 2018, men imponerte med å avansere fra førstesteget for noen uker siden. Fredag fortsatte han det positive spillet i Q-School med en åpningsrunde på to under par, og han fulgte opp med en solid runde på fire under par lørdag.

Den løftet ham fra 28.- til 17.-plass, syv slag bak lederen Josh Geary fra Australia.

Dessverre må vi langt ned på leaderboardet for å finne navnet til Jarand Ekeland Arnøy, som har hatt en blytung sesong på Challenge Tour i år. Med runder på 75 og 70 slag står han nå i fare for å rykke tilbake til Nordic League neste sesong.

Leaderboard

På Desert Springs i Almeria har Torbjørn Johansen slitt kraftig med runder på 77 og 79 slag. Dermed ligger han på jumboplassen på leaderboardet.

Leaderboard