Rapport fra runde 1: Monsterrunde av Reitan i Q-School-finalen

Kristoffer Reitan (Oslo GK) klinte til med en åpningsrunde på hele åtte under par på Lumine GCs Lakes Course i karrierens første runde av Q-School-finalen lørdag, og han fulgte opp med nok en runde under par søndag.

Selv om det ikke ble det samme birdieshowet, holder han seg høyt oppe på leaderboardet.

Etter en bogefri førsterunde ble det tre bogeys på søndagens scorekort på Hills Course, men med fem birdies – inkludert to på de fire siste hullene, kunne han signere for en 70-runde (-2).

Med -10 sammenlagt deler han nå åttendeplassen, fire plasser lavere enn der han startet dagen og seks slag bak den nye lederen David Borda fra Spania.

– Det var en tyngre dag i dag. Jeg slet med å få til noe fra start. Jeg jobbet ekstremt hardt gjennom hele runden, og klarte å skrape sammen en runde på to under. Selvom jeg ikke helt hadde dagen, må jeg si meg fornøyd med jobben jeg gjorde i dag. Nå er det oppladning til morgendagen som gjelder, sier Reitan til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristoffer Reitan fortsetter å overbevise i europatour-kvalifiseringen. (Foto: Getty Images)

Turneringen har vært preget av perfekte spilleforhold de to første dagene med lite vind, myke greener og ballplassering, og i skrivende stund befinner hele 125 av feltets 156 spillere seg under par.

Det er de 25 beste etter seks runder som sikrer arbeidstillatelse på europatour neste sesong, mens alle som klarer cuten etter fire runder, er garantert Challenge Tour-kortet for 2019. Men for Reitan er det bare europatour-kortet som gjelder for å ta steget inn i de profesjonelles rekker.

Topp-25 er også målet for de tre andre norske gutta som er i aksjon, for de har alle Challenge Tour-kortet allerede trygt i lomma.

Aksel K. Olsen holder fortsatt følge etter en andrerunde på to under par. Det holder til delt 18.-plass, tre plasser lavere enn utgangspunktet hans for dagen. Stavanger-spilleren hadde en tøff start på andrerunden med tre bogeys på rad på front-nine, men med fire under par på de siste tolv hullene slo han kraftig tilbake.

– Det var deilig å avslutte slik på en slitedag. Jeg gjorde litt flere dumme feil i dag og misset noen greener på feil side som førte til bogeys. Jeg fikk ikke helt sammen spillet slik jeg ønsket, så jeg må si meg fornøyd med å komme meg inn på -2 på en sånn dag. Jeg ligger i en bra posisjon så langt, sier Olsen, som vant Nordic League sammenlagt denne sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aksel K. Olsen var godt fornøyd med å komme seg under par på en dag der spillet ikke satt helt. (Foto: SGT)

Dagens norske navn i Spania var Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), som klinte til med en bogeyfri runde på fem under par. I likhet med sine Team Norway-kollegaer Olsen og Reitan avsluttet han sterkt med to sene birdies, og 67-runden på Hills Course har løftet ham hele 36 plasser oppover leaderboardet til delt 30.-plass, helt på vippegrensen til europatour-plass.

– Spillet var bra i dag, og jeg ga meg selv mange gode muligheter. Føler det burde vært mer under par, men sånn er golf. Happy med å ha en ok posisjon med fire runder igjen, sier Krogh til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristian Krogh Johannessen tråkket på gassen søndag. (Foto: Getty Images)

For Eirik Tage Johansen ser det dessverre mørkt ut med tanke på ambisjonene om å kvalifisere seg til europatouren. Tage har kommet seg gjennom det trange Q-School-nåløyet hele fire ganger tidligere i karrieren, men nå befinner han seg helt nede på 135.-plass, én over par.

(Artikkelen oppdateres!)

Leaderboard