Torsdag gikk startskuddet for årets andre majorturnering U.S. Women’s Open på Country Club of Charleston i South Carolina, og Stormo stilte til start bare noen dager etter at hun fullførte årets collegesesong for Kent State University.

Dessverre ble det en blytung start på turneringen for den 22 år gamle tvedestrandsjenta. Med en åpningsrunde på ni over par (80 slag) i Charleston i South Carolina, bestående av fire bogeys, en dobbelbogey og en trippelbogey lå hun nede på 147.-plass, syv slag bak cutstreken og med bare seks spillere under seg på leaderboardet.

Dermed var det først og fremst æren – og ikke minst erfaringen – å spille for på fredag.

Stormo startet andrerunden med to par, men med fire bogeys på rad på de neste hullene, ble avstanden opp til cutstreken bare enda lenger. Hun fulgte opp med å gå de neste syv hullene på én over par, men da Stormo hadde fem hull igjen å spille, ble spillet stoppet for dagen på grunn av uvær. 

Da Stormo fullførte andrerunden lørdag morgen, gjorde hun endelig ukens to første birdies, men med to bogeys og en dobbelbogey i tillegg ble det 77 slag, 15 over par totalt og misset cut med tolv slags margin.

 

På motsatt side av leaderboardet leder japaneren Mamiko Higa på seks under par, ett slag foran amerikaneren Jessica Korda.

(Leaderboard) 

Da Norsk Golf pratet med Stormo dagen før U.S. Women’s Open startet, beskrev hun de første dagene sine på LPGA-sirkuset slik:

– Dette er en del større en jeg hadde sett for meg. Det er noe ganske annet enn å spille collegeturneringer; det er helt sikkert! Det er helt utrolig å få mulighet til å være en del av denne turneringen, sa Stormo, som kvalifiserte seg inn til turneringen for fire uker siden.

Denne uken markerer første gang at Stormo får mulighet til å teste seg mot verdenseliten, og forventningene har naturligvis blitt justert deretter.

2018/2019 har vært en ordentlig gjennombrudssesong for Stormo på college. Hun har rukket å vinne hele fem ganger individuelt på college, mer enn noen annen norsk spiller har gjort før henne, hun har blitt norgesmester, hun har blitt trukket ut til å representere det internasjonale laget i neste måneds prestisjetunge lagturnering Arnold Palmer Cup, og hun har rukket å bli den høyest rankede norske amatøren på damesiden (32.-plass i april) siden den offisielle verdensrankingen ble innført for tolv år siden.

Stormo legger ikke skjul på at hun synes det er kult å ha levert historisk gode resultater på college denne sesongen sett med norske øyene. Hun er godt fornøyd med utviklingen hun har hatt på college siden hun flyttet til USA for tre år siden, spesielt de siste månedene.

– Samtidig vet jeg at jeg har jobbet veldig hardt over lang tid, og da føles det veldig godt å få belønningen. Jeg har utviklet meg mye her i USA, og etter at jeg begynte på college, har jeg fått en bedre forståelse for hva som kreves for at jeg skal bli så god som jeg ønsker, sier Stormo til Norsk Golf.

Denne ukens turnering er for øvrig  tredje gang på under et år at en norsk amatørspiller får mulighet til å delta i en majorturnering. I fjor sommer ble Kristoffer Reitan (som nå er proff på europatouren) tidenes første norske herrespiller i U.S. Open, og forrige måned ble Viktor Hovland beste amatør i sin majordebut i The masters.

Etter dette semesteret har Stormo bare ett år igjen av college. Når den tid kommer, er planen å bli proff, men hun forteller at hun sannsynligvis kommer til å forsøke seg på LPGA Tour-kvalifiseringen allerede til høsten. Uavhengig av hvordan den går, ønsker hun uansett å fullføre alle fire årene ved Kent State.