Vår største stjerne startet lørdagen syv slag bak lederen Inbee Park, og trengte en sterk runde for å gjøre seg gjeldende i toppen. Tutta fikk akkurat den starten hun trengte på Mission Hills-banen, og etter birdies på de to første hullene så hun seg aldri tilbake.

Ni birdies på scorekortet er intet mindre enn imponerende, og med kun tre bogeys kunne hun til slutt signere for en knallsterk 67-runde.

Før turneringens siste dag ligger Pettersen på en delt tredjeplass, tre slag bak Inbee Park. Alt ligger med andre ord til rette for en thrilleravslutning i Kina, hvor Tutta nå får muligheten til å ende sin seierstørke.

Også i fjor var Tutta i lederball-duell med Inbee Park i denne turneringen, og endte til slutt på en sterk andreplass den gangen. Året før vant hun, samtidig som hun og Marianne Skarpnord tok andreplassen i lagkonkurransen.

Også i år leverer Norge varene i nasjonskampen. Marianne Skarpnord gikk tredjerunden på par, og ligger på en delt 29. plass med +3 totalt.

Med en totalscore på -4 ligger de norske jentene nå på en delt andreplass i lagkonkurransen. Korea er hele 15 slag foran, så noen norsk seier blir det nok ikke, men det er likevel svært gledelig å se at det norske flagget er med i toppen. Om Skarpnord og Tutta makter å gjenta fjorårets andreplass vil dette være en stor prestasjon.

Caroline Martens har fått wild card til ukens turnering, og deltar som individuell utøver. Haga-spilleren har gjort sakene sine bra, og med en totalscore på én over par ligger hun på en delt 18.plass. Med alle de norske spillerne i gode posisjoner, blir det en veldig spennende finaledag i Kina sett med norske øyne.

World Ladies Championship blir av noen kalt «uoffisielt lag-VM» for kvinner. Turneringen er imidlertid en invitasjonsturnering, med et svært begrenset startfelt sammenlignet med en vanlig LPGA-turnering. World Ladies Championship er en del av Ladies European Tour.

LEADERBOARD