En middels tredjerunde, gjorde at Eirik Tage Johansen (36) var i angrepsposisjon før siste runde av Italian Challenge, på Sardinia.

Perfekt start

Avstanden opp til lederen, svenske Sebastian Söderberg, var ikke mer enn fire slag, og nordmannen viste fra start av at han hadde skumle hensikter.

Eagle på det første hullet satte standarden.

Tage Johansen fortsatte storspillet, og i flere perioder var det nordmannen sitt navn som stod øverst på den italienske resultattavla, etter ytterligere to birdier og én bogey på de første ni hullene.

(saken fortsetter under bildet)

I Rocco Forte Sicilian Open, i mai, endte Tage på 48. plass. (Foto: Stuart Franklin/Getty Images)

Derfra og ut var det ingen som spilte bedre enn Tage Johansen: Fem birdier på de siste ni hullene, gjorde at det var 36-åringens navn som svenske Söderberg måtte sikte seg inn på.

Likt med fem hull igjen

Etter tre svenske birdier på rappen mellom hull 11 og 13, stod duoen helt likt. Svensken hadde fem hull på avgjøre på, mens nordmannen var i ferd med å gjøre seg ferdig for dagen.

Avgjørelsen falt på det 17. hullet.

Mens Tage Johansen ledet i klubbhuset, måtte Söderberg ha minst én birdie for å avgjøre turneringen før et eventuelt omspill. For tredje gang på fire dager gjorde den 28 år gamle svensken birdie på det nest siste hullet.

Og med par på det siste hullet, var saken klar.

Dermed tok Söderberg sin andre proffseier i karrieren, etter triumfen på Challengetouren i 2016, i Barclays Kenya Open.

Tangering av karrierebeste

2. plassen var Tage Johansens andre topp 10-plassering i 2018, og den niende gangen – av ti mulige – at rogalendingen greide cut-en dette kalenderåret. Plasseringen er en tangering av karrierens beste resultat på Challengetouren, på ECCO Tour Championship, i 2008.

36-åringen har tidligere vunnet tre ganger på Nordic League, men aldri på Europatouren eller Challengetouren.

2. plassen, verdt 33 000 euro, gjør at Tage avanserer fra 66. til 14. plass på Challenge Tour-rankingen; som nå heter Road to Ras Al Khaimah.

Kristoffer Ventura endte på delt 7. plass, verdt omtrent 9 000 euro.

Leaderboard Italian Challenge