Eirik Tage Johansen har ikke spilt en turnering på tre måneder etter at han ble far i sommer. Det var likevel ikke noe tegn til rusk i maskineriet da han endelig var tilbake i aksjon igjen i Q-School på Panoramica Golf Resort i Spania.

Etter å ha åpnet turneringen med runder på 67, 67 og 71 slag startet han sisterunden oppe på tredjeplass. Dermed kunne han tillate seg å avslutte med en runde på én over par i vindfulle forhold og likevel sikre avansement til neste ukes finale.

Tage avsluttet uken med et fargerikt scorekort, som bestod av seks birdies, fire bogeys, en dobbelbogey og resten par. Dermed endte han -10 sammenlagt og en sterk niendeplass.

Tage, som allerede er sikret en kategori på Challenge Tour i 2018, er den nordmannen som har kvalifisert seg til europatouren gjennom Q-School flest ganger tidligere: Hele fire ganger har han klart å komme seg gjennom det trange nåløyet og hele veien til europatouren.

For Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) var det ekstra mye som stod på spill tirsdag. Han startet avslutningsrunden ett slag utenfor kvalifiseringsgrensen, og var avhengig av en god avslutningsrunde for å unngå nedrykk tilbake til Nordic League neste år. Det klarte han.

Han avsluttet han med en runde på to under par, bestående av fem birdies, tre bogeys og resten par. Etter å ha gått hull syv til tolv på tre over par reddet Krogh seg inn med tre birdies på de fire siste hullene. Det var helt avgjørende for å sikre avansement. Han endte til slutt ett slag bak Tage på delt 14.-plass.

– Det var veldig deilig å avslutte på den måten. Jeg hadde et lite parti midt i runden hvor jeg var helt ute og syklet, men jeg har vært stabil hele uken. Jeg følte egentlig ikke så veldig mye press denne uken, selv om jeg visste hva som stod på spill. Det har sikkert en sammenheng med at jeg ikke har spilt turnering på en stund. Jeg bare gledet meg veldig til å komme i gang, sier Krogh til Norsk Golf.

Etter en tung sesong på Challenge Tour føler han at har er i ferd med å snu spillet sitt. Det har han blant annet klart gjennom endringer i treningen sin.

– Jeg har trent mye mer på følelse enn jeg har pleid tidligere. I stedet for å trene teknikk har jeg nesten bare trent måltrening og forsøkt å bli så «sharp» som mulig. Det har hjulpet meg til å finne tilbake til en god følelse igjen.

Dermed blir det tre nordmenn å se i Q-School-finalen på Lumine Golf Club, som spilles over seks runder fra lørdag til fredag. Fra før av er Jarand Ekeland Arnøy kvalifisert til turneringen.

I Q-School er det cirka 25 beste spillerne som kvalifiserer seg til europatouren neste år. I tillegg vil alle de 70 spillerne som klarer cuten i finalen, få en god kategori på Challenge Tour.

For Aksel K. Olsen fra Stavanger er det også grunn til å følge spent med på hva som skjer i finalen. Han endte nemlig sesongen på sjetteplass på Nordic League sammenlagt, én plass unna arbeidstillatelse på Challenge Tour i 2018. Én av spillerne over ham på listen, Åke Nilsson fra Sverige, har imidlertid lyktes i å tå seg hele veien til Q-School-finalen. Hvis Nilsson klarer cuten etter fire runder i finalen, rykker Olsen opp til Challenge Tour.

NB! Espen Kofstad deltok også i Q-School denne uken, men måtte trekke seg etter to runder på grunn av matforgiftning. Han er uansett sikret en kategori på europatouren neste år.

Resultater Q-School stage 2