Da Renate Grimstad, Dorthea Forbrigd, Markus Braadlie og Carl Didrik Meen Fosaas hadde fullført 72 hull, stod «Norway» øverst på resultatlista. Så slo Frankrike tilbake.

Denne uka har Team Norway spilt en stor lagturnering i Texas, USA. «The Spirit International Amateur Golf Championship» består av de beste amatørspillerne i verden.

Til sammen 76 spillere – 38 gutter og 36 jenter – fra nitten land deltok i en 54-hulls fourballturnering.

Verdens beste amatører

Da Norge hadde levert sin beste runde for turneringen, søndag kveld, stod det Norway øverst på resultatlista. De fire nordmennene kunne lite annet gjøre enn å nervøst følge med på hvordan konkurrentene fra Frankrike og Sør-Korea avsluttet turneringen.

Det var Sør-Korea som ledet da turneringen gikk inn i sin siste dag, men det var Frankrike som avsluttet best, og vant. Til slutt var det to slag som skilte vinnerne og nordmennene.

Norge endte på delt 2. plass, delt med koreanerne.

Spilleformatet var av en slik art at to gutter og to jenter på hvert lag, spilte klassisk fourball over tre dager. Den beste scoren fra hvert av de to kjønnsdelte lagene på hvert hull, ble registrert på scorekortet, til sammen to tellende runder for hvert lag, hver dag; totalt seks tellende runder.

Til slutt endte det norske laget på -35. Det var spesielt på den siste dagen at det norske laget imponerte (-14), bare slått av Colombia (-15).

Flere pallplasseringer

I tillegg til den totale scoren, konkurrerte også lagene i to andre turneringer; individuelt og kjønnslag.

De norske guttene, Fosaas og Braadlie, endte til slutt på delt 6. plass (-5). Individuelt var de to nordmennene relativt jevngode, med plasseringer på henholdsvis 13. og 17. plass.

Forbrigd og Grimstad gjorde det enda skarpere. Lagmessig endte den norske duoen på 3. plass i «kjønnskampen», bare tre slag bak de koreanske jentene. Ingen jenteduo spilte bedre enn Forbrigd og Grimstad på dag 3 av turneringen (-9).

Ikke nok med det; Grimstad endte til slutt som nest beste spiller blant jentene, på 2. plass. Forbrigd endte på 15. plass.

USA disket

Turneringen ble spilt for første gang i 2001, og arrangeres annet hvert år. I 2019 deltok spillere fra nitten land fra seks forskjellige kontinenter.

Kjente profesjonelle golfspillere som Martin Kaymer, Brandt Snedeker, Jordan Spieth, Lexi Thompson, Lorena Ochoa, Paula Creamer, er blant tidligere vinnere av turneringen.

PS: USA har vunnet fem ganger på rad, men ble disket denne gangen.