Ventura med ny topp 10-plassering

Førsteårsproff Kristoffer Ventura luktet på sin første proffseier i Finland.

Kristoffer Ventura endte til slutt på 10. plass i Finnish Challenge. På en dag da de beste leverte birdiegolf, slet norskmeksikaneren med å følge opp da motspillerne rullet i birdie etter birdie.

23-åringen hang fortsatt med i seierskampen etter birdier på to av de tre første hullene, men så var det brått stopp. Åtte par på de siste åtte hullene, og én over par på de siste femten, gjorde at Ventura gikk nedover på lista, i stedet for oppover.

Dermed ble det 10. plass til slutt, sju slag bak vinneren; hjemmehåpet Kim Koivu, som slo skotten Robert MacIntyre i omspill.

Plasseringen, som ga Ventura € 3,780 i prispenger, var hans andre blant de ti beste siden han ble proff før sommerferien.

de første to rundene, i Finnish Challenge, hadde Kristoffer Ventura (23) bare én bogey. Etter de åtte første hullene på tredjerunden sto han plutselig med fire.

Men deretter leverte Ventura golf av ypperste merke, og spilte seg sakte, men sikkert inn i tetkampen før søndagens finalerunde, i Challenge tour-turneringen som spilles på Vierumäki resort.

Med seg på bagen, som caddie, hadde 23-åringen sin bror. Samarbeidet så ut til å bære frukter, og etter den litt trøblete starten på lørdagens runde, satte Ventura inn birdie-støtet.

Med totalt seks birdier totalt på runden, endte Ventura på tre under for dagen (69 slag), og falt to plasser på resultatlista, til delt 5. plass.