Tiger Woods har ikke vært i ledelsen etter halvspilt turnering på PGA Touren siden 2013, men i Wyndham Championship kan det se ut til at han har snudd en nedadgående trend.

Etter to runder er Tiger 11 under par, og deler ledelsen med den relativt ukjente unggutten Tom Hoge. Sistnevnte hadde en relativt beskjeden collegekarriere ved Texas Christian University, og på fredagens pressekonferanse måtte Woods innrømme at han aldri hadde hørt om sin fremadstormende utfordrer.

– Nei, han ville jeg nok ikke kjent igjen. Hvem er det? Jeg har aldri møtt ham, aldri sett ham og aldri hørt noe om ham. De fleste av mine tidligere konkurrenter spiller på seniortouren nå, mens mange av disse spillerne i 20-årene her ute kommer rett fra Web.com Tour, sa verdensstjernen på sin pressekonferanse fredag.

Ett slag bak Tiger og Hoge følger veteranene Davis Love III og Chad Campbell. Bak denne duoen er det mange spillere godt innenfor rekkevidde, så i realiteten er turneringen fremdeles vidåpen.

De fleste av de største stjernene, som allerede er kvalifisert for årets sluttspill, har valgt å stå over ukens turnering i North Carolina.

Woods, som i beste fall kan avansere til FedEx Cup Playoffs med andreplass denne uken, stiller først og fremst grunnet hans ambisjoner om å forlenge årets sesong. Dette er en uvant situasjon for en av tidens mestvinnende golfspillere, som tidligere har vært direkte kvalifisert for alle turneringer på høyeste nivå.

Tigers svingende prestasjoner er historiske i internasjonal idrettssammenheng, og skulle han lykkes i å vinne denne uken vil dette kunne anses som en enorm sensasjon.

LEADERBOARD