På en dag der 90 av feltets 131 spillere kom seg under par på El Camaleon GC, måtte Viktor Hovland ta til takke med en runde på én over par (72).

Dermed starter han fredagens andre runde på delt 109.-plass, tre slag opp til cutgrensen, og han trenger nå en knallrunde på fredag for å komme med i helgespillet.

Hovland fikk en kjedelig start på dagen da han misset green på innspillet på det første hullet og gjorde bogey. Han svarte med dagens første birdie på hull 5 etter å ha gjort up-and-down fra roughen fra like utenfor green på par 5-hullet, og to hull senere hadde han mulighet til å komme seg under par for dagen fra greenbunkeren på det 7. par 5-hullet. Dessverre ble det bare par, og med en treputt på det neste hullet var han plutselig tilbake over par igjen. Der skulle han holde seg resten av dagen.

Dagens tredje bogey kom på det 12. hullet etter at han ikke klarte å redde seg inn fra utenfor green, men han kontret med en birdie på det påfølgende par 5-hullet. Den ble dessverre raskt annullert av en bogey på hull 14, og med en enda en bogey på det 16. hullet begynte det å se stygt ut.

Da brettet U.S. Amateur-vinneren opp ermene og avsluttet med to birdies da han trengte det som mest.

Hovland sa til Norsk Golf før turneringen startet at banen handler om å gi seg selv gode posisjoner fra tee og utnytte mulighetene med jernkøllene og putteren. Statistikken viser at han klarte den første delen av jobben utmerket: han var både blant de mest presise (nummer 11) og lengste (nummer 19) i hele feltet. Det som ødela for ham, var at han bare klarte én up-and-down de fem gangene han misset green kombinert med litt for dårlig putting.

Amerikanerne Matt Kuchar, Kramer Hickok og Dominic Bozzelli deler ledelsen på syv under par.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

Viktor Hovland har fulgt opp U.S. Amateur-seieren med ytterligere to collegeseiere de siste ukene, og det har vært knyttet store forventninger til hvordan han kommer til å gjøre det i debuten. Henrik Bjørnstad har imidlertid advart mot å sette for høye krav til Hovland allerede i hans første turnering.

– Vi må være forsiktige med å legge listen for høyt, og jeg tror vi skal være veldig fornøyde hvis han klarer å komme seg gjennom cuten denne uka.Det er alltid veldig mye nerver i spill når man spiller på PGA-touren for første gang, og det er vanskelig å få ut godspillet sitt allerede i den første turneringen man stiller opp i, sier Bjørnstad til Norsk Golf.

Viktor Hovland sa på onsdag at han ikke har satt seg noe konkret mål for uken i Mexico.

– Jeg skal bare prøve å spille så bra som mulig, observere så mye som mulig og lære så mye som mulig. Jeg skal forsøke å fortelle meg selv at jeg ikke er amatør, men proff. Jeg skal kjøre min egen stil og minne meg selv på at jeg har noe her å gjøre.

Når Hovland tar fatt på andrerunden klokken 14.20 norsk tid fredag, blir det med en stor norsk heiagjeng på slep. Forhåpentligvis kan det inspirere ham til et birdieshow.