Det gjenstår seks turneringer av årets europatour-sesong, men ettersom Reitan sannsynligvis bare kommer med i to av de resterende turneringene, trenger han noen virkelig gode plasseringer de neste par ukene for å beholde europatour-kortet uten å måtte gå omveien via q-school.

Reitan ligger for tiden på 148.-plass på europatourens poengliste (251,4 poeng), 177 poeng bak 110.-plassen som gir forlenget arbeidstillatelse til 2020. Det tilsvarer omtrent en topp-3-plassering denne uken.

Det er imidlertid ikke bare topp-110 på Race to Dubai-listen som gjelder for Reitan: klarer han å holde seg blant de 145 beste, vil han slippe andresteget i q-school og kunne booke en plass direkte i finalen 15. november, hvor han sikret europatour-kortet som amatør for ett år siden.

Etter første runde av Amundi Open de France lå Reitan helt oppe på delt 13.-plass med en runde på tre under par på Le Golf National i Paris – fjorårets Ryder Cup-bane.

Dessverre ble andrerunden en knyttneve i mellomgulvet for 21-åringen.

Reitan fikk en knallstart på runden og var to under par etter fem hull, men gikk resten av runden i de tøffe forholdene på fem over par.

Dermed måtte han signere for en skuffende 74-runde, noe som sendte ham ned til 32.-plass (E), ni slag bak lederen Nicolas Colsaerts fra Belgia.

På den positive siden var dette Reitans første klarte cut på europatouren på to måneder.

Å beholde kortet på europatouren året etter å ha kommet seg gjennom nåløyet i q-school er en av de vanskeligste oppgavene i internasjonal proffgolf.

De to siste årene er det bare åtte av de 63 spillere som har kommet seg gjennom q-school-finalen året før, som klarte å fornye arbeidstillatelsen på europatouren året etter.

Reitan startet årets sesong forrykende med en femteplass allerede i hans femte turnering – den beste norske europatour-plasseringen på ti år. Den siste tiden har det imidlertid gått tregere for Reitan, som før denne uken stod med seks missede cuter på rad.

Les også: Så vanselig er det å beholde kortet etter q-school

Espen Kofstad er også i aksjon i Frankrike. I skrivende stund er han tre over par for dagen og sammenlagt, og ligger ett slag utenfor cutstreken når tre hull gjenstår. (Artikkelen oppdateres) 

Kofstad ligger på 165.-plass på tourens poengliste og har i likhet med Reitan mye å spille for i sesonginnspurten.

Kristian Krogh Johannessen spiller ikke denne uken. Med en 228.-plass på Race to Dubai blir det etter alt å dømme en tur til q-schools andresteg for Krogh i midten av november.

Leaderboard