Marianne Skarpnord holdt hodet kaldt og cruiset inn til seier i Oates Victorian Open, mens forloveden Richard Green tok igjen lederne på finalerunden og sikret seieren på herresiden.

Skarpnord avsluttet med en 73-runde og endte dermed på 13 under par for turneringen. Det var godt nok til å vinne med tre slag over hjemmespilleren Su Oh, som tok andreplassen alene på -10.

Det føles som en drøm som er gått i oppfyllelse, et eventyr. Denne uken har vært uvirkelig

Marianne Skarpnord

– Jeg slet litt i dag. Jeg kunne bare ikke få ballen i hullet. Jeg hadde noen gode sjanser de første ni, men misset dem. Jeg hadde gode sjanser på hull 10 og 11 også, men klarte ikke å utnytte de, sa Skarpnord i pressekonferansen etter runden i følge alpg.com.au etter runden, og legger til: 

– Det føles som en drøm som er gått i oppfyllelse, et eventyr. Denne uken har vært uvirkelig. Først ble vi forlovet forrige uke, vi flyttet inn i det nye huset på mandag, han gjorde albatross på onsdag, og her i dag er vi vinnere. Jeg tror ikke jeg kunne bedt om mer.

 

Ni seiere til sammen

Med fire bogeys og fire birdies var ikke Skarpnords finalerunde fullt så stabil som de foregående rundene, men dette legger nok på ingen måte noen demper på seiersgleden.

Richard Green startet finaledagen tre slag bak lederen, og hadde dermed en liten jobb å gjøre for å komme seg helt opp til toppen av resultatlisten. En sterk 67-runde var imidlertid nok til å komme i omspill på 16 under par, og her var det altså europatour-veteranen som seiret over den mindre kjente Nick Cullen.

Dette var Marianne Skarpnords fjerde internasjonale proffseier. Hun vant to ganger på europatouren i 2009, en gang i Sør-Afrika i 2013 da turneringen ble kortet ned til 18 hull, og nå i Australia. Hun vant forøvrig også LET Access-turneringen Norwegian Challenge på Hauger i 2013.

Richard Green står på sin side med tre seiere på Europa-touren og to seiere på den australske PGA-touren.

Les også: Skarpnord og Green forlovet seg i Dubai

(Marianne Skarpnord har foreløpig ikke svart på Norsk Golfs henvendelser etter runden)

– Som et eventyr

Green og Skarpnord, som til vanlig oppholder seg i Sarpsborg når de er hjemme i Norge, forlovet seg i Dubai for bare noen uker siden. Australieren gikk ned på kne da paret var på sightseeing i verdens høyeste bygning, og rent sportslig kan vi alle fall konkludere med at paret har fått en flott start på forlovelsen.

Turneringen er sponset av Oates, som er begge deres sponsor. De spilte på sin hjemmebane, og de ble forlovet forrige uke. Nesten som et eventyr!

Darren Webster-Clarke

– Gratulerer til «Greeny» og Marianne for «the double i Vic Open. Han har ønsket å vinne denne turneringen i lang tid. Turneringen er sponset av Oates, som er begge deres sponsor. De spilte på sin hjemmebane, og de ble forlovet forrige uke. Nesten som et eventyr!, skriver Darren Webster-Clarke som er trener for dem begge på sin Facebook-profil.

2014 var uten de store høydepunktene for Skarpnord. Sesongen ble kortet ned etter at hun brakk håndleddet i november, men var tilbake i full trening på nyåret. 

Dersom spillet hennes denne ukens er en indikator på hva vi har i vente, kan Ladies European Tours 2015-sesong bli veldig interessant sett med norske øyne. Neste uke debuterer også Tonje Daffinrud på Ladies European Tour. Selv om Daffinrud er lagvenninne med Skarpnord i Team Norway, er hun også ventet å bli en av hennes tøffeste konkurrenter i kampen om en OL-plass til Rio. Hun var raskt ute med å gratulerer superparet etter dobbeltseieren:

 

Norsk Golf gratulerer også!

 

Resultater damer

Resultater herrer