I en mail til Norsk Golf forklarer manager Lars Gilleberg hva som er skjedd:

«På grunn av helsemessige utfordringer har Suzann valgt å dra til Oslo for å ta noen tester hos sin faste lege. Det er ikke noe alvorlig, men en viktig og riktig prioritering for henne med tanke på ett optimalt opplegg mot det langsiktige målet OL i Japan.»

Manageren skriver videre at Tuttas motivasjon er på topp etter fantastiske dager som tilskuer til Norges utrolige innsats i OL i Sør-Korea:

«Må også legge til at Suzann gleder seg til å komme igang med golf sesongen etter gode forberedelser i Orlando. Når hun faktisk starter årets sesong, er ikke lenge til, det er jeg ganske sikker på.»

Tutta spiller verken ukens LPGA-turnering i Thailand eller HSBC Women’s World Championship i Singapore 1. til 4. mars, der nesten alle de største navnene på LPGA tour deltar. Tutta står imidlertid foreløpig påmeldt til Bank of Hope Founders Cup i Phoenix, som slår i gang 15. mars.

36-åringen tar i år sikte på å slå tilbake etter en skuffende 2017-sesong, som endte i en 37.-plass på pengelisten, hennes svakeste plassering siden hun entret LPGA-sirkuset i 2006.

Les også: Tutta forbløffet over ny kølleteknologi