Etter en noe skuffende 32. plass i forrige ukes sesongåpning i Thailand er Suzann Pettersen i ferd med å slå kraftig tilbake i HSBC Women’s Champions i Singapore.

– Spillet begynner å komme seg. Jeg tar mye positivt ut av det jeg gjorde i Thailand, konstaterte Tutta før ukens turnering slo i gang. Golfen hun har levert de to første dagene i Singapore tyder på at hun har rett.

Fredag fulgte hun opp åpningsrunden på 69 slag (-3) med en sterk 67-runde. Da 13 hull var spilt, hadde Tutta rullet i hele syv birdies. Dessverre gjorde hun bogeys på hull 15 og 17, men det holdt likevel til ledelse i klubbhuset. Etter hvert som de andre spillerne fullførte sine runder, falt hun imidlertid til 5. plass, syv plasser over der hun startet dagen.

Med -8 sammenlagt har Tutta nå bare to slag opp til lederen Inbee Park (Sør-Korea). 35-åringen fra Oslo må bare tråkke på gassen videre for å kjempe om seier; blant de ti beste spillerene er hele åtte av dem topp-15 på verdensrankingen.

Tutta har vunnet 15 ganger i sin LPGA-karriere, men det begynner å bli en stund siden sist. Sist gang hun vant en LPGA-turnering var i juni 2015. I fjor endte hun på 22. plass på tourens pengeliste, hennes svakeste plassering på ti år. 

Tidligere denne uken uttalte Tutta til TV2 at hun er rastløs i jakten på en ny seier.

– Det er klart jeg har mine mål, men det å gå rundt og spille dårlig golf, det skaper egentlig bare sykt dårlig stemning. Et par gode resultater kan være et plaster på såret, men kontinuiteten har alltid vært min sterkeste side. Når de dårligste resultatene blir for dårlige, uke etter uke, tærer det veldig på alt jeg gjør, sier Tutta og konkluderer:

– Jeg er nødt til å begynne å vinne igjen.

Leaderboard