Før siste runde har Suzann Pettersen klatret fra 8. til 4. plass, takket være hennes andre strake 68-runde (-4). Det er en ny tangering av hennes beste runde for året.

Med seks birdies, to bogeys og ti par på scorekortet, har hun posisjonert seg bra for det som er duket for å bli en spennende innspurt: De tre øverste plassene på leaderboardet innehas av verdens tre beste spillere.

Verdenstoer Inbee Park ligger 13 under par, og leder med to slag over verdensener- og treer Lydia Ko og Stacy Lewis. Ytterlige to bak deler Tutta fjerdeplassen sammen med Azahara Munoz og Anna Nordqvist.

Dermed er Tutta avhengig av å gå lavt søndag for å ta sin første seier siden slutten av oktober 2013. De tre spillerne i tet står til sammen med ti seiere siden starten av 2014.

Etter årets første topp 10-plassering (og karrierens 100.) forrige helg, gjenninntok Tutta femteplassen på verdensrankingen mandag.

2014 var Suzann Pettersens første seiersløse sesong siden 2010. Hun vil være avhengig av en rekke gode resultater fremover for ikke å falle igjen på rankingen. 

Ettersom verdensrankingen baserer seg på de siste to års resultater, forsvinner etterhvert plasseringene fra Oslo-golferens magiske 2013-sesong med i beregningen. 

Leaderboard