(Golf Club St. Leon Rot, Tyskland) Hvem hadde trodd dette da det var spilt 11 hull?

Det var knyttet store forventninger til en revansjesugen Suzann Pettersen og stjerneskuddet Charley Hull i duell mot Morgan Pressel og Paula Creamer lørdag formiddag. For Suzann Pettersen så det imidlertid lenge ut til å bli en reprise av gårsdagens blodfattige match-tap på lag med Anna Nordqvist. 

Så eksploderte det på St. Leon-Rot!

Tutta og Hull lå hele fire ned etter 11 hull, og lå an til et knusende nederlag. Da de trengte det som mest fikk Tutta sprøytet litt etterlengtet liv i matchen igjen med et sterkt utslag på det 12.  par-3-hullet. Selv om det resulterte i dagens første birdie, var det nok ingen som forutså hva som var i vente.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Scorekortet som viser den vanvittige innspurten til Tutta og Hull. 

Tre hull senere var Charley Hull centimetere unna hole-in-one. Plutselig var de bare to ned. På hull 16 var det Tutta sin tur til å vise muskler, da hun slo seg mesterlig ut fra den tykke roughen fra 40 meter og helt inntil pinnen for en ny birdie.

Med blod på tann fortsatte Tutta og Hull å «mate på». Fra fairway på hull 17 slo Tutta nok et imponerende slag, denne gang fra 120 meter og halvannen meter unna. 19 år gamle Hull var som vanlig uaffektert av presset, og satte birdieputten midt i.

Det er fantastisk å spille med den lille drittungen her!

Suzann Pettersen

Dermed var matchen helt likt stående på tee på hull 18. Begge lag slo utslagene i fairway, før Hull viste hva hun er laget av på ny med et nytt kanoninnspill til to meter.

Tutta har vært gjenstand for kritikk for puttingen sin de to første dagene på St. Leon-Rot. Stående over en av sine livs viktigste putter var hun endelig sikker som banken – til ville jubelscener fra hele tribunen. Dermed er et av Solheim Cup-historiens største comebacks et faktum.

– Det smaker veldig godt. Det smaker jævlig bra! Den går ned i bøkene som en av mine beste matcher. Det er fantastisk å spille med den lille drittungen her!, ler Tutta til Norsk Golf på vei inn etter runden.

Hun og Hull har ikke overraskende fått fornyet tillit av kaptein Karin Koch, og Tutta hadde ikke mye tid å spare på vei vekk fra hull 18:

– Nå skal jeg inn i klubbhuset og hive i meg noe mat. Jeg skal slå ut igjen om en halvtime. Dette er helt fantastisk!, sier hun.

Paula Creamer og Morgan Pressel sier at Charley Hulls fantastiske utslag på hull 15 ble vendepunktet.

– Det er ikke vits i at vi sier vi kunne gjort det ene eller det andre bedre. De spilte bra og avsluttet sterkt. Det er alt som er å si, sier en skuffet Paula Creamer.

– Helt utrolig. Det er ikke første gang Suzann gjør noe slik. Det er slike øyeblikk vi er her for, uttaler Europas kaptein Karin Koch.

Europa går mot tre på rad

Europa benyttet foursome-rundene til å feste grepet om turneringen.

De leder 8-4 før ettermiddagens fourball. 

(Oppdatert kl.20:45: Fourballs er i full gang, men rakk ikke å bli ferdigspilt før det ble mørkt. Les oppsummering fra ettermiddagen her)

Bursdagsbarn Melissa Reid og Carlota Ciganda påførte rookie Alison Lee og Michelle Wie sine andre tap for turneringen, med en overlegen seier 4&3.

Sandra Gal fortsetter å imponere foran hjemmepublikummet, og vant på det siste hullet sammen med veteran Catriona Matthew over Angela Stanford og Brittany Lincicome. Stanford har nå tapt sine ni siste matcher i Solheim Cup.

I siste match tapte «den svenske superdoen» Anna Nordqvist og Caroline Hedwall for første gang sammen. De ble utklasset 5&4 av Stacy Lewis og Gerina Piller.

Europa har vunnet de to siste gangene av Solheim Cup. Nå skal de forsøke å vinne tre på rad for første gang. 

Leaderboard