Til tross for en generalprøve som ikke gikk etter planen i forrige helgs Kia Classic, var det en oppstemt Suzann Pettersen som møtte Norsk Golf etter ni glodvarme pro-am-hull i California-ørkenen onsdag – dagen før årets første major, ANA Inspiration braker løs.

Etter seks måneder med leting, mener hun endelig å ha funnet en permanent løsning på caddiesituasjonen. Tutta sparket i fjor høst Brian Dilley, og har de siste månedene hatt Mike Scott på bagen som midlertidig løsning. 

Jeg føler jeg har gått i seks måneder hvor jeg har lett etter en god match. Nå kan jeg heldigvis legge jakten til side

Suzann Pettersen

Forrige uke var en gammel kjenning tilbake på bagen, James Walton. Walton har jobbet for Tutta i to perioder tidligere – fra 2006 til 2007, og også deler av 2009-sesongen. Nå blir han Tuttas femte caddie siden 2010.

Tutta sier Walton har modnet mye siden sist gang de jobbet sammen.

– Han har vært på PGA-touren nå de siste seks årene, blant for Y.E. Yang i to år. Jeg føler jeg har gått i seks måneder nå hvor jeg har lett etter en god match. Nå kan jeg heldigvis legge den jakten til side. James har blitt fantastisk mye bedre. Han kjenner meg godt, og jeg kjenner ham. Erfaringen han har fått med gutta har gjort ham sykt godt, forteller Tutta til Norsk Golf.

For de som ikke måtte vite hvem Y.E. Yang er, er han den eneste spilleren som har beseiret Tiger Woods når sistnevnte har ledet før den siste runden av en majorturnering, under PGA-mesterskapet i 2009.

– Det er digg å føle at jeg endelig har en det klaffer ordentlig med, konkluderer Tutta.

Trives på Mission Hills

Tutta har gode minner fra Mission Hills og ANA Inspiration (tidligere Kraft Nabisco Championship).

Det har riktignok ikke blitt noen seiere, men med fire pallplasseringer og fem topp-5-plasseringer i turneringen, kan hun fort bli å regne som en av favorittene – til tross for at vi må bla helt tilbake til oktober 2013 på kalenderen for å finne hennes forrige seier.

Jeg føler jeg alltid klarer å grave frem et eller annet magisk ved spillet mitt når jeg er her

Suzann Pettersen

– Det er en bane jeg kjenner veldig godt. Jeg har alltid likt den. Jeg føler jeg alltid klarer å grave frem et eller annet magisk ved spillet mitt når jeg er her. Det er digg å komme tilbake til en bane man vet nøyaktig hva krever av deg. Det er en turnering det er lett å forberede seg til, forteller Tutta til Norsk Golf, og legger fleipende til:

– Jeg føler meg greit i slag. Nå har jeg jo hatt to dager ekstra å trene på også!, sier hun og sikter til den missede cuten i forrige helgs generalprøve.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tutta, her fra onsdagens pro-am-runde på Mission Hills Country Club, tar sikte på å stoppe seierstørken denne uken. (Foto: Getty Images)

Den vanligvis tykke bermuda-roughen på Mission Hills er klippet noe kortere enn tidligere år. Etter intensiv vanning de siste dagene spilles banen også mykere enn normalt. Det kan fort føre til lavere scorer. Vinnerscoren de siste årene har pleid å ligge mellom 10 og 15 under par.

– Banen har vært veldig «soft», men når det er så sykt varmt så må de vanne den mye. Greenene er egentlig ganske dårlige. De kommer nok til å «miste» noen av greenene på visse steder.

– Hva blir de viktigste slagene denne uken?

– Som alltid er det viktig å finne speeden på greenene. Roughen er fortsatt litt tykk, men ikke så tykk at man ikke har slag ut fra den. Det er likevel veldig viktig å treffe fairwayene her for å gi seg selv gode muligheter. 

Det lover i så fall godt. Da Norsk Golf fulgte henne under de ni pro-am-hullene onsdag, satt driveren tilsynelatende som et skudd.

– Tålmodighetsprøve

Tutta har gjennom vinteren jobbet med svingendringer med sin nye trener Butch Harmon.

Under onsdagens treningsrunde var det tydelig at hun jobbet med svingen sin, og Tutta brukte tidvis lang tid på å repetere starten av baksvingen før hun slo.

– Jeg føler jeg fortsatt fighter noen gamle tendenser, men jeg får gode tilbakemeldinger på at jeg gjør det jeg skal. Til tider har det vært en tålmodighetsprøve, medgir hun.