Det norske laget bestående av Hovland, Kristoffer Reitan og Jarle Volden startet dagen på delt 14.-plass, etter to dager preget av mye stang-ut og kalde puttere – spesielt for den ferske U.S. Amateur-vinneren Viktor Hovland, som lå helt nede på 61.-plass i den individuelle konkurransen.

Fredag våknet han endelig, og med et bogeyfritt scorekort bestående av syv birdies og resten par var han endelig tilbake til sitt gamle jeg. 65-runden løftet ham fra 61.- til 22.-plass (-9), syv slag bak toppen av leaderboardet.

– Viktor er tilbake slik vi kjenner ham med sitt stabile spill fra tee til green, men han gjorde bare én birdie på par 5-hullene, så han kunne vært enda mer under par i dag, sier landslagstrener Niklas Diethelm til Norsk Golf.

Kristoffer Reitan bidro også med en solid runde på fire under par, og Norge endte dermed elleve under par totalt for dagen

Laget har klatret opp tildelt 7.-plass med 22 under par sammenlagt, åtte slag bak lederne New Zealand og fem slag bak en plass på pallen.

Hvis vi fortsetter å slå som vi gjør og klikker helt med putteren, så kan dette bli gøy. Vi har fint trykk i laget nå, og ser frem mot å jakte medalje i morgen!

Niklas Diethelm

– Reity spiller veldig stabilt og setter noen 5-7-metersputter som gir ham momentum i runden, men han misset også fire putter fra en halvannen meter, så det var muligheter for å gå lavere, sier Diethelm om Reitan, som deler 29.-plassen individuelt på åtte under par.

Jarle Volden klarte dessverre ikke å følge opp sin sterke 68-runde på torsdag, og fulgte opp med å gå én over par på tredjerunden. Det hadde imidlertid ikke noe å si på lagtotalen ettersom bare to av tre scorer teller hver dag. Volden ligger på 52.-plass individuelt, fire under par.

– Jarle startet med syv strake birdiesjanser, men satte ingen av dem. Så fikk han en lost-ball på hull 8, og da mistet han all momentum, så han måtte jobbet hardt resten av runden bare for å komme seg tilbake mot par, sier Diethelm, som håper på et fyrverkeri fra den norske trioen i morgen:

– Hvis vi fortsetter å slå som vi gjør og klikker helt med putteren, så kan dette bli gøy. Vi har fint trykk i laget nå, og ser frem mot å jakte medalje i morgen! avslutter en optimistisk Diethelm.

World Amateur Team Championship, også kjent som Eisenhower Trophy, ble startet opp i 1958. Norges beste plassering i turneringen er 5.-plassen fra 2016. Den gang bestod laget av Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Knud Andreas Krokeide. Hovland endte på 7.-plass, to slag unna en plass på pallen, mens Australia stakk av gårde med lagseieren på overlegent vis.

Leaderboard