VM-gutta mistet pallplassen

Norge var med i seierskampen før sisterunde av det uoffisielle lag-VM for juniorer, Toyota Junior Golf World Cup før siste runde. Der falt de til 5. plass.

Norge ledet turneringen med tre slag etter halvspilt turnering, men startet fredagens sisterunde fire slag bak lederlaget Sverige etter en tung tredjerunde torsdag.

Fredag tok de sikte på å slå tilbake i turneringen de vant i fjor, men dessverre hadde de ikke dagen i dag heller.

Kristoffer Reitan rundet av turneringen med en runde på en over par, og falt fra fjerde- til niendeplass. Med fem under par totalt endte han åtte bak vinneren Ren Okazaki fra Japan.

Den 15 år gamle debutanten Markus Braadlie ble nest beste nordmann på delt 18.plass på en under par (71, 70, 70, 72). Viktor Hovland fulgte slaget etter på delt 26. plass, mens Sander Stavnar måtte ta til takke med delt 35. plass (+6).

Norge endte 12 under par sammenlagt i lagkonkurransen, 13 slag bak vinnerlaget Japan og bare to slag utenfor pallen.

Norge har en fantastisk statistikk å vise til i denne turneringen fra tidligere, med tre gull og et sølv på seks starter.

Resultater dag 4

Før turneringen

Norges Golfforbund (NGF) har tatt ut følgende utøvere til World Junior Golf Team Championship, uoffisielt lag-VM i golf for juniorer, som spilles i Nagoya, Japan 15.-19. juni 2015:

Markus Braadlie (15), Bergen Golfklubb
Viktor Hovland (17), Drøbak Golfklubb
Kristoffer Reitan (17), Oslo Golfklubb
Sander Stavnar (16), Vestfold Golfklubb

Uttaket gjenspeiler de tre beste norske juniorene på verdensrankingen for amatører (WAGR). En utøver har fått plass på grunnlag av resultater i Norge det siste året.

Norge har gode tradisjoner i denne turneringen med tre gull og ett sølv på fem starter. Spillerutvikler Niklas Diethelm i NGF står bak den norske medaljefangsten VM og EM de siste årene, og karakteriserer utøverne på følgende måte:

– Markus Braadlie er ny på laget. Han er en spennende utøver som har vist stabilt spill over tid i Norge.

– Viktor Hovland er vår høyst rangerte junior, og var med på laget som tok hjem seieren i 2014. Han er regjerende norgesmester, har allerede en seier i år, og er en selvskreven kandidat til laget.

– Kristoffer Reitan har allerede bred internasjonal erfaring. Med flere meritter i utlandet og sterkt delaktig på laget som tok gull i fjor, blir Kristoffer et sterkt kort også i år.

– Sander Stavnar debuterer også på Norges lag. Han har utviklet seg mye i løpet av vinteren, og med flere gode prestasjoner har han fortjent plassen på laget.