LEGG TIL KICKER//

USA med drømmestart – vant de fire første

Suzann Pettersens europeiske lag stanget og stanget i de første matchene av årets Solheim Cup. Amerikanerne utnyttet muligheten og vant alle poengene fredag formiddag. 

Europa-kaptein Suzann Pettersen fikk på langt nær den starten hun håpet på fredag. USA vant alle formiddagsmatchene og tok ledelsen 4-0.
Publisert Sist oppdatert

FINCA CORTESTIN (Spania): At et lag vinner alle matchene i en omgang skjer tilnærmet aldri. Faktisk har det bare hendt fire ganger tidligere, sist var det også amerikanerne som gjorde det i 2017 i Des Moines, Iowa. 

Fredag morgen gjorde Stacy Lewis og Team USA det en gang til. 

Lexi Thompson og Megan Khang åpnet forrykende mot de svenske debutantene Linn Grant og Maja Stark. Etter tre hull var de 3 opp, og så ut til å ha full kontroll over matchen. Svenskene kjempet seg tilbake, og på hull 13 var stillingen «all sqaure» igjen. Det europeiske håpet var tent. Dessverre for de blå og gule svingte momentumet tilbake til Thompson og Khang. Med to hullseire på de neste tre hullene, vant den amerikansken duoen matchen 2&1. 

I den andre matchen stilte ubeseirede Céline Boutier og Georgia Hall til duell mot Danielle Kang og Andrea Lee. Også her tok amerikanerne ledelsen, men den fransk-engelske duoen vant flere hull i midten av matchen, og var ved flere anledninger i ledelsen. Mot slutten av matchen begynte dog ballongen å gå tom for europeisk luft, og da Hall bommet en viktig birdieputt på hull 17, overtok USA ledelsen med ett hull igjen å spille. Matchen endte 1 opp til amerikanerne. 

Leona Maguire (t.h.) var en av få europeiske spillere som gjorde sine saker bra fredag morgen, men det endte likevel med tap for iren og spillepartner Anna Nordqvist.

Visekaptein Anna Nordqvist ble parret med Leona Maguire i den tredje morgen-matchen mot Nelly Korda og Allisen Corpuz. Dette var den eneste matchen hvor europeerne tok ledelsen først, da Nordqvist og Maguire vant det første hullet. Dessverre vant USA fem av de neste ni hullene, og hadde en 2 opp ledelse med syv hull igjen å spille. Europeerne klarte ikke å ta igjen den ledelsen, og måtte dermed også se denne kampen tapt 1 opp. 

I den siste matchen ble dessverre Charley Hull og Emily Pedersen sjanseløse mot Ally Ewing og Cheyenne Knight. Amerikanerne vant seks hull av de første ni hullene uten at Hull og Pedersen klarte å svare. Selv en hullseier på det tiende hullet var ikke nok for å kickstarte et comeback, og kampen endte 5&4. 

Dårligste europeiske start noensinne

Med fire av 28 matcher unnagjort er det stillingen dermed 4-0 til bortelaget USA. De fullsatte tribunene på Finca Cortesin forsøkte å heie frem de gule og blå kvinnene, men dessverre til ingen nytte. 

Det er første gang siden 2017 et av lagene har vunnet et hel omgang. Da kom «sweepen» i fourball-formatet fredag ettermiddag. Årets start er dermed første gang USA har vunnet den første omgangen. 

Det betyr altså at dette er den dårligste starten noensinne for det europeiske laget. 

Tutta og co har en opphentningsjobb av de sjeldne om det skal være noen sjanse for den tredje Solheim Cup-seieren på rad for Team Europa. 

Klar for revansje

Ettermiddagsmatchene er klare, og Tutta gjør en del endringer i start-åtteren. 

Først ut er Madelene Sagström og Gemma Dryburgh mot Rose Zhang og Megan Khang. Deretter møter Leona Maguire og Georgia Hall stjernene Lilia Vu og Lexi Thompson i det som vil bli en tøff duell. 

Dansken Emily Kristine Pedersen og svensken Maja Stark skal møte Jennifer Kupcho og Allisen Corpuz. I fredagens siste match skal hjemmefavoritten Carlota Ciganda og svenske Linn Grant ut mot Angel Yin og Ally Ewing

Følg hvert eneste slag på Discovery+, Eurosport eller ved å følge denne lenken

Powered by Labrador CMS