HOVLAND OM TIGER//

– Utrolig kult, men er her for å spille min egen golf

Viktor Hovland ser fram til sin fjerde Masters-start i gruppe med Tiger Woods på Augusta.

Viktor Hovland i aksjon under innspillsrunden tirsdag. Nærspillet ble viet stor oppmerksomhet.
Viktor Hovland i aksjon under innspillsrunden tirsdag. Nærspillet ble viet stor oppmerksomhet.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag klokken 16.18 skjer det. Viktor Hovland slår ut i sin fjerde Masters-turnering.

Fire år er gått siden debuten på Augusta. En debut som ble det norske stjerneskuddets gjennombrudd. Han endte på 32. plass til slutt. Som beste amatør i feltet satt han side om side med vinneren i The Butler Cabin. Viktor Hovland og Tiger Woods.

Det var surrealistisk da. Men torsdag går de ut i samme gruppe for aller første gang. Og Hovland har det samme målet som den gamle mesteren. Han vil vinne.

Planen gikk skeis

– Det blir spennende, det. Jeg hadde en plan om å la de store gutta – Scottie (Scheffler), Rahm, Rory og Tiger – trekke til seg de fleste folka slik at jeg kunne gå litt under radaren bak, forklarer Hovland i et intervju med Discovery tirsdag.

– Men den planen gikk jo til helvete nå, tillegger han med et stort smil.

Han innrømmer at det blir spesielt å spille sammen med Woods. En drøm han har hatt lenge. Men i Masters-sammenheng blir det også en ekstra utfordring, en ny situasjon å håndtere.

– Sånn er det. Det blir jo en utrolig kul opplevelse. Jeg har jo sett opp til ham hele livet mitt. Men jeg er her for å spille min golf, og skal ikke la det påvirke meg for mye, forsikrer han.

Lærer mer og mer

Tirsdag brukte han ekstra tid på og rundt greenene for å bli bedre kjent med alle Augustas hemmeligheter.

– Du lærer mer og mer for hver gang du kommer hit. Det er en tøff bane, men du får kjapt et klart bilde. Det vanskelige er å gjennomføre det, slå alle slagene som banen krever, sier Viktor Hovland til Svensk Golf.

På sine tre tidligere Masters-forsøk har Hovland fortsatt til gode å bli blant de 20 beste. Foreløpig er 21. plassen fra 2021 hans beste resultat.

I løpet av 12 runder på Augusta har nordmannen fortsatt ikke sett 60-tallet. Men fem ganger har han gått under par. Og absolutt ikke gjort seg bort.

– Det som gjør banen så vanskelig, er at den gjør deg ubekvem før alle slag. Det går ikke an å vinne denne turneringen uten å ha alle deler av spillet på plass. Du må chippe bra, du må slå ballen lavt og høyt, forklarer han.

Bedre rundt greenene

Lenge har nærspillet vært 25-åringens akilleshæl. Med sine høydeforskjeller og krevende greenområder er Augusta National noe av det mest utfordrende du kan møte hvis du svikter i teknikken eller i troen på egne ferdigheter.

– Det er skikkelig vanskelig her, innrømmer Viktor Hovland til Svensk Golf.

– For det hjelper ikke å bare slå ballen opp i luften. Du må sette ordentlig spinn den, og det har jeg ikke klart før nå. Og det kan jeg dra stor nytte av.

– Det er flere steder her hvor du ikke kan lande ballen på greenen, men i bakken foran. Det har jeg gjort tidligere også, men da har jeg ikke hatt spinn nok i ballen, den har bare rullet videre. Jeg er blitt betydelig mer stabil i denne delen av spillet.

I bagen har han nå en eldre wedge, PING Glide 2.0, som skal bli hans våpen på Augusta denne uken.

– Jeg har funnet en wedge jeg liker, men det har aldri vært utstyrets feil. Det er teknikken som ikke har vært god nok, sier Viktor Hovland.

Powered by Labrador CMS