Suzann Pettersen avsluttet Sime Darby LPGA Malaysia med sin andre strake 66-runde. Dermed endte hun på andreplass alene – hennes beste plassering på LPGA Tour denne sesongen. Med 14 under par sammenlagt avsluttet hun uken tre slag bak vinneren Shanshan Feng fra Kina.

Tuttas opptur kommer bare dager etter at hun har gjort store utskiftninger i bagen.

Nike-utøverne er i full gang med å erstatte sine køller etter at utstyrsgiganten tidligere i høst annonserte at de skal slutte å produsere golfutstyr. Navn som Rory McIlroy, Brooks Koepka, Paul Casey, Tony Finau, Patrick Rogers og Russell Henley er allerede i full gang med å bytte ut utstyret.

Mens driveren og woodene foreløpig blir i bagen til Tutta, har hun ellers gjort store utskiftninger.

Og hun har virkelig valgt fra den mest eksklusive hylla i «proshopen». 

Tuttas nye jernkøller. 

Nå har hun byttet til TW727Vn-jernkøllene til det japanske merket Honma og 0311-wedgene fra den amerikanske utstyrsprodustenten PXG.

Begge merkenes regnes for å være blant golfkøllenes svar på «Rolls Royce». De er ikke lette å få fatt på i Norge: Miklagard Golfklubb i Akershus er de eneste i Norge som selger køllene. De har allerede PXG i sitt sortiment, mens Honma-køllene er til salgs fra starten av 2017.

Prisen for Tuttas Honma-jern vil ligge på cirka 2750 kroner – per kølle. Dermed vil et jernsett på syv køller koste rett i underkant av 20 000 kroner. 

I tillegg til Honma og PXG-køller har Tutta begynt å bruke den hvite versjonen av TaylorMades Spider-putter.

 jeg vil heller bytte køller nå mens det er varmt, enn rett etter vinterferien når jeg fortsatt er rusten og jobber med svingen

–Det er så mye forskjellig på markedet, og det er unikt å ha muligheten til å teste ut hva man vil, sier, sier Tutta om utstyrsbyttet.

Hun er ikke lenger er forpliktet til å bruke Nike-utstyr utover klær og sko. 35-åringen mener det er helt naturlig for henne å bytte køller mens sesongen fortsatt pågår.

– For å være ærlig, hadde aldri trodd jeg kom til å bytte. Jeg har ikke hatt noe hastverk. Nike-køllene er virkelig bra, og det er det jeg har spilt med de siste åtte årene. Men når hadde jeg plutselig muligheten til å sondere terrenget. Det tar litt tid å omstille seg, men jeg vil heller bytte køller nå mens det er varmt, enn rett etter vinterferien når jeg fortsatt er rusten og jobber med svingen. Jeg synes timingen er bra.

Les også: Tutta om køllebyttet: – Jeg har ikke noe hastverk