SM7 bygger videre på det som funket bra i SM6, og først og fremst den progressive vektfordelingen i køllehodet, der tyngdepunktet i køllehodet i hver wedge var tilpasset hvor mye loft det var på køllen; De høyest loftede wedgene hadde tyngepunktet ekstra lavt for å hjelpe ballen opp i luften, mens de lengre wedgene hadde et høyere tyngdepunkt for mer kontroll på lange innspill.

Med SM7 har Titleist fokusert på allsidighet, økt spinn, kontroll på lenge og ballbane, samt flere muligheter til spesialtilpasninger.

For å gjøre wedgene mer allsidige i ulike situasjoner kommer SM7-serien med hele seks ulike såler. De ulike slipemetodene kalles F Grind (for fulle slag og slag med square kølleblad), S Grind (for slag med square køllebladet i mange ulike situasjoner), M Grind (for de som åpner og lukker køllebladet på korte slag), D Grind (mye bounce), K Grund (ekstra mye bounce for bedre bunkerslag og maksimal lettspilthet) og L Grind (smal såle for maksimal allsidighet, men mindre lettspilte).

Titleist har også gjort noen endringer i hvordan de har frest rillene i slagflaten. Det er nå tettere mellom rillene enn i forrige modeller, og Titleist hevder at de i snitt har økt spinnen med 100 rotasjoner i minuttet med SM7.

SM7 kommer i tre ulike finisher: en sølvgrå Tour Chrome, Jet Black og Brushed Steel. I tillegg blir det en rekke muligheter til å spesialtilpasse med ulike skaft, grep og personaliserte stempler og logoer.

SM7 lanseres i Norge 11. mars. Veiledende pris blir 1599 kroner per wedge.