Kort tid etter at Nike sluttet å lage golfkøller i fjor, byttet Rory McIlroy til TaylorMade-driver. Nå har han imidlertid byttet til Callaways nye «Epic»-driver og wooder, som ble lansert forrige uke. 

Under tirsdagens innspillsrunde før europatour-turneringen BMW South African Open – en turnering for øvrig også Espen Kofstad skal spille –  dukket de første bildene av Rory med hans nye køller opp.

Nike-jernkøllene er byttet ut med Callaway-bladkøller, som ser ut til å være en skreddersydd modell med lik utforming som hans tidligere Nike- og Titleist-jern.

Wedgene er byttet ut til fordel for Titleists Vokey Design-wedger, mens Scotty Cameron-putteren som han har brukt i sine siste turneringer, er skiftet ut med en Odyssey-putter. 

– Jeg har byttet køller til denne uken, men det kan endre seg fra uke til uke fremover, sa McIlroy i pressekonferansen etter runden.

Dette er første gang i karrieren at McIlroy spiller med Callaway-køller. Nord-iren var Titleist-spiller både som amatør og i sine seks første sesonger som profesjonell, før han meldte overgang til Nike. 

Da Nike kunngjorde at de skulle forlate golfkølle-og ball-produksjonen, var Rory McIlroy raskt ute med å sikre seg tre års forbruk av Nike-baller. Han sa i fjor høst at det å finne en ny av ball er den største utstyrsendringen han må gjennom. Han trengte imidlertid bare noen måneder på seg – nå er han tilbake til sin gode, gamle Titleist Pro V1x.

NB! McIlroy kommer til å fortsette å ikle seg Nike-klær og sko, uavhengig av hvilke køller han velger for 2017-sesongen.