MIM er en ny prosess for å lage køllehoder som Cobra tidligere kun har brukt i sine wedger. Nå har de utvidet til prosessen til å omfatte jernkøller.  Vipps så kom Cobra King Tour MIM til verden.

Hvordan fungerer MIM? Jo, først males stålet ned til et pulver. Nesten som mel. Så blandes melet med voks slik at det minner om tannkrem. Deretter presses kremen inn i en støpeform med et voldsomt høyt trykk før den varmes opp til 1340°C. Voksen smelter og forsvinner mens stålet bindes sammen.

I denne prosessen dannes massevis av mikroskopiske hull i stålet. Det er dette som gjør at følelsen blir så myk. Faktisk mener Cobra at MIM føles mykere enn smidde køller. Fordi hodene støpes og ikke smis, kan de formes akkurat som Cobra ønsker. Dette kan gi store fordeler i forhold til for eksempel tilgivende egenskaper. Det skal King Tour ha bøtter av til tross for sin lille kompakte form.

I det kompakte hodet, som gjerne foretrekkes av bedre spillere, har de altså klart å kombinere tilgivenhet og følelse på en helt ny måte, i følge Cobra. For å flytte tyngdepunktet til rett bak slagflaten, har de lagt inn en tungstenvekt i tåa og bak slagflaten finner vi en plate med et vibrasjonsdempende materiale. Den er der for at lydbølgene skal treffe de frekvensene gode spillere trives med.

Disse tingene blir i sum en kompakt, lettspilt og formbar kølle med masse god følelse. En blank finish i krom setter prikken over i-en.

Køllen kommer som standard med KBS $-Taper Lite skaft og Lamkin Crossline grep. I enden av grepet sitter som vanlig Cobra Connect. Den kan du koble opp til Arccos appen så den automatisk samler inn data fra slagene dine.

 

Veiledende pris: 10 999 kroner (5-PW)