CNCPT. Nei, Elon Musk har ikke fått enda et barn. Det er bare en fancy måte å skrive konsept på. Titleist sitt nye konsept er en del av et pågående prosjekt de har der prøver de å redefinere hva som er mulig å få til med en jernkølle. Ingeniørene har fått frie tøyler og tilgang til nye, sjeldne materialer. Fra tidligere finnes CP-02, en bladkølle med minimalt med offset. Denne har ingeniørene hos Titleist nå komplimentert med CP-03 og CP-04. To jernkøller som består av en blanding av støpt og smidd materiale for å generere masse ballhastighet og tilgivenhet.

CP-03 skal i følge Titleist gi deg en perfekt balanse mellom kraft og kontroll, mens CP-04 er snekret sammen for å være et fartsmonster, med høy presisjon. Alle de tre modellene som nå er tilgjengelig er designet så de sømløst kan kombineres i hvilken som helst sammensetning.

Titleist CP04
​​​​​​
Titleist CP04

Begge de nye køllene har det Titleist mener er den tynneste slagflaten i golf. De kaller den L-face insert og gir deg heftig ballhastighet og høyere ballbane. Grunnen til at de kan lage den så tynn er at de bruker en sjelden supermetallblanding som skal være ekstremt sterk. I de hule hodene har de også tatt i bruk ekstreme mengder tungsten. Så mye at nesten halvparten av vekten i de lengste jernene består av det tunge metallet. Det gjør at de kan fordele vekt veldig presist i køllehodet, noe som skaper mer stabilitet.

Mye spennende teknologi her, men det koster. Skal du fylle baggen med hele konseptet, la oss si treerjern til og med pitching wedge, må du spa opp intet mindre enn 40 000 kroner. Det bør vanke noen ekstra birdies til den prisen.

Veiledende pris: 5000 kroner per jern