Vi har lært mye gjennom fire år med kølletester. Først og fremst har vi blitt dyktige til å finne fram tallene som er viktige for deg. Vi sper på med en dose personlige meninger fra våre testere, men når vi viser fram de beste køllene, ligger det seriøse tall bak.

Selv om du kan treffe blink med en uprøvd kølle, er vårt budskap at du alltid prøve en kølle selv før du kjøper!

Alle køller er testet av et panel på åtte spillere med ulike svinger og kroppsfasonger – og både høyhandicapere, mid-handicapere, singelhandicapere, lavhandicapere og scratchspillere er representert.

Og husk dette før du stuper inn i testene:  Selv om du kan treffe blink med en uprøvd kølle, er vårt budskap at du alltid prøve en kølle selv før du kjøper – uavhengig av hva vi gir tommelen opp og ned i denne testen!

Vi har alle hver vår sving og hver vår smak. Det er ikke sikkert du liker akkurat det samme som våre grundige testpersoner! 

(Scroll til nederst i artikkelen for å komme til kølletestene!)

– – –

Slik testet vi

Panelet:

 

Michael Broström

En dag uten en golfrunde er en tapt mulighet for Michael. Med Halmstad som hjemsted og hyppige reiser over hele verden blir det mange runder i året. Høyt kunnskapsnivå om køller og golf generelt. Golfredaktør hos kittad.se. Leverer også artikler til svenske Golfbladet og Golf Digest. Uoffisiell europamester for journalister i 2015.

Hcp: 2

Køllene er testet av åtte personer i alle handicapkategorier. (Foto: Christian Furu)

Tom Dale

Lidenskapelig hobbygolfer med langt over snittet interesse for en golfkølles funksjoner og oppbygging. Tom fikser alt som kan fikses på køller. Han har stor kunnskap om skaft og køllehodets egenskaper og følger svært godt med i utviklingen innen utstyrsbransjen.

Hcp: 7

Christian Furu

Inne i sitt femte år med utstyrstesting for Norsk Golf. Leser og prøver alle teorier, køller og gadgets, slik at du slipper å bruke penger på ting du ikke skal ha. Har gjennom årene innsett hvor forvirrende og frustrerende golfutstyr kan være for den som ikke har noen å diskutere det med. Gjør en ærlig og dedikert jobb for å hjelpe norske golfere på utstyrsjakt.

Hcp: 7.3

…og fem gode hjelpere

I tillegg til tre hovedansvarlige har vi fått hjelp fra ytterligere fem golfere i alle handicapkategorier til å teste køllene. Tilbakemeldinger fra totalt åtte golfere med varierende handicap og svinghastighet har sammen med konkrete tall fra TrackMan gitt et svært godt grunnlag for årets test.

Hva med damekøllene?

Er du bekymret for mangelen på damekøller? Når et produkt er bra for herrer, vil det med svært stor sannsynlighet også være bra i dameversjon. Alle produsenter bygger damekøller basert på de samme prinsippene. Det er allikevel viktig at også damer er oppmerksomme på at man bør prøve køller før man går til innkjøp. Vårt råd er å ta utgangspunkt i herrekøllene som matcher dine krav til egenskaper, og prøve dem i dameversjon før du eventuelt tester andre skaft.

Trackman

Alle køller er testet ved hjelp av TrackMan. Å bruke TrackMan er som å sette ord på følelser, og så gjøre ordene om til fakta. I år fokuserte vi på spinn og ballhastighet.

Det er fascinerende å se hvor stor forskjell spinn gjør på resultatet. Med nøyaktige målinger fikk vi fram forskjellene i produktene og kan derfor anbefale køller for konkrete spillertyper.

Upartiske og ærlige

Alle våre testere er 100 prosent objektive i testingen. Testvinnerne i de ulike kategoriene er ekte vinnere. Det er ingen gaver eller tjenester som påvirker resultatet. I utenlandske tester spekuleres det i om annonsekjøp påvirker dekning. Vår testgruppe har ingen kontakt med den kommersielle delen av magasinet og nettsiden.

Vi er helt uavhengige. Ingen av testpersonene har tilknytning til produsentene. Vi har egenkjøpte køller med stor variasjon i merkene i bagen.

– – –

Utstyrstesten 2016

(Klikk på bildene for å komme til testene)