Varsko fra NGF: – Vi gir ikke grønt lys

Norges Golfforbund roser klubber som setter smittevernet først. Samtidig ropes det et varsko til innendørssentre som nå har åpnet igjen.

Publisert

Mange klubber og innendørssentre har valgt å åpne sine anlegg for påsketrafikk etter at NGF tidligere denne uka mottok en avklaring fra Helsedirektoratet.

I avklaringen understreker Helsedirektoratet at egentrening og spill med venner ikke omfattes av forbudet mot organisert idrettsaktivitet i områder med høyt smittetrykk.

Samtidig gjøres det klart at driving ranger ikke må holde stengt, heller ikke «eventuelle innendørs driving ranger».

Smittevernet først

– Det er viktig for oss å poengtere at alle først må oppfylle alle krav til smittevern, sier Rune Hauger, assisterende generalsekretær i NGF.

– Vår viktigste jobb er å bidra til å slå ned smitten. Da er det gledelig å se at flere klubber tar dette på alvor og praktiserer en strengere tolkning enn de nasjonale retningslinjene. Enten fordi de er bekymret for den mobiliteten som full åpning kan medføre, eller de ikke har kapasitet til å kontrollere at alle smitteverntiltak blir overholdt.

I Gamle Fredrikstad GK har 18-hullsbanen åpnet for «koronagolf», men driving rangen holdes stengt for å unngå oppsamlinger av mennesker.

Heller ikke på Moss & Rygge GK har de valgt å åpne rangen. Og på motsatt side av fjorden, har Larvik GK bare åpent for medlemmer for å begrense trafikken.

– Samtidig registrerer vi at flere innendørssentre har valgt å åpne. Her er det grunn til å rope et varsko, sier Hauger.

Han anbefaler de som har innendørssentre å starte med å lese det som står om innendørs golftrening og simulatordrift på NGFs koronasider.

Myndighetene bestemmer

Spesielt reageres det på at flere private aktører legitimerer åpningen med «grønt lys fra NGF».

– Det stemmer ikke. Det er ikke vår jobb å gi grønt lys til noen. Det er nasjonale og kommunale myndigheter som bestemmer, og vi er alle ansvarlige for å følge forskrifter og anbefalinger, understreker Hauger.

Han har forståelse for at det kan være vanskelig for klubber, baneeiere og andre næringsdrivende å vite hva man bør gjøre.

Men rådet fra golfforbundet er klart.

– Er du i tvil, ta kontakt med kommunen din. Der vil du få svar på det du trenger å vite, sier Rune Hauger.

Powered by Labrador CMS