Ny Mulligan-episode//

Viaplay-kommentator Mikkelsen: – Dette blir mitt høydepunkt i år

For første gang på en stund har Norge spillere på alle de fire største tourene i verden. Men det er noe annet som står øverst på listen i 2023 for Joakim Mikkelsen.

Ryder Cup med Viktor Hovland som en av Europas nøkkelspillere er øverst på listen når Joakim forteller hva han gleder seg mest til i år. Her fra den forrige utgaven i 2021 på Whistling Straits i USA.
Ryder Cup med Viktor Hovland som en av Europas nøkkelspillere er øverst på listen når Joakim forteller hva han gleder seg mest til i år. Her fra den forrige utgaven i 2021 på Whistling Straits i USA.
Publisert Sist oppdatert

Det er få i Norge som ser mer på golf enn Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen. Hans stemme har blitt dels synonymt med golf på TV for de alle fleste nordmenn, særlig på DP World Tour og noen av major-turneringene.

Denne uken var han på besøk i Norsk Golfs podkast-studio for å snakke om hva han gleder seg mest til i sesongen som så vidt har kommet i gang.

– Det er litt oppvarming nå de neste ukene, men så drar det seg til med Pheonix Open, Players Championship og WGC Match Play. Da kommer det til å smelle godt, sier Mikkelsen i nyeste episode av Mulligan.

Hans absolutte høydepunkt kommer derimot først i september. Da skal Europa revansjere Ryder Cup-tapet fra Whistiling Straits i 2021.

– Jeg tror det symbolske i Ryder Cup blir tatt til et nytt nivå i år. For det er den uka der hvor gutta legger hjertet på bordet, uten at det er noe snakk om premiepenger eller PIP-penger. Det er de tre dagene. Europa mot USA. Meg mot deg. Nå får vi se hvem som har størst baller for å si det helt enkelt, forteller kommentatoren i podkasten.

– Ryder Cup har jeg rett og slett et romantisk forhold til, understreker han med et smil om munnen.

Det er fremdeles lenge til september, men allerede er forberedelsene i gang. Tidligere i januar «lekte» Europa Ryder Cup da de «kontinentale» slo Storbritannia og Irland i Hero Cup, det er pågående rettsprosesser om hvorvidt LIV-spillere får delta i match-spill turneringen og ryktebørsen om hvem som blir Luke Donald sine kapteinsvalg er i gang.

Hør hele episoden her, eller der du vanligvis lytter til podkast:

Powered by Labrador CMS