Donalds vanskelige valg //

De kontinentale vant da Europa «trente» til Ryder Cup

Ledet av Le Golf National-legenden Francesco Molinari vant kontinental-Europa 14,5-10,5 over Storbritannia og Irland i Hero Cup.

Ledet av Francesco Molinari vant de kontinentale helgens Hero Cup mot Storbritannia og Irland.
Ledet av Francesco Molinari vant de kontinentale helgens Hero Cup mot Storbritannia og Irland.
Publisert Sist oppdatert

Ryder Cup 2023 nærmer seg. I den anledning børstet europeerne av støvet på en turnering som ikke har funnet sted siden 2013; lagkonkurranse mellom kontinental-Europa og Storbritannia/Irland.

Den forrige versjonen het «Seve Trophy», oppkalt etter den spanske legenden Seve Ballesteros, og var på mange måter Europas svar på Presidents Cup. 2023-utgaven heter derimot Hero Cup og ble denne helgen spilt på Abu Dhabi GC i De forente arabiske emirater.

Ledet av italienske Francesco Molinari, som vant mange golf-hjerter under Ryder Cup på Le Golf National i 2018, vant kontinental-Europa mot britene og irene som ble ledet av Tommy Fleetwood.

Europeerne var i føringen store deler av turneringen og gikk inn i den avgjørende søndagen med en to poengs-ledelse på stillingen 8,5 - 6,5 (formatet er ganske likt som i Ryder Cup - første lag til 13 poeng).

Fleetwood svarte med å «toppe» laget på de første søndags-duellene, og fikk uttelling da han selv og Tyrrell Hatton vant sine matcher tidlig. Comebacket fikk en liten strek i regningen da danske Rasmus Højgaard sikret ett «blått» poeng mot irske Seamus Power.

Da Molinari fulgte opp med en sterk 3&2-seier mot The Open-vinner Shane Lowry var mye gjort. Polske Adrian Meronk satte spikeren i kisten for Fleetwood og co. da han avgjorde sin match - og hele turneringen - på det 18. hullet.

– En flott uke, og det var morsomt og interessant å tilbringe tid med de yngre spillerne som jeg ikke kjente så godt fra før. Det er mye golf igjen før Ryder Cup, men det føles verdifullt å starte sesongen med en konkurranse som dette, sa kontinental-Europa kaptein Molinari etter Hero Cup-seieren.

Ubeseiret foran Luke Donald

Flere spillere som aldri har vært i nærheten av et Ryder Cup-lag fikk sjansen til å vise seg frem foran 2023-kaptein Luke Donald. Danske Rasmus Højgaard, italienske Guido Migliozzi, franske Victor Perez og skotske Robert MacIntyre må alle ha imponert Donald da de alle fikk 3,5 av 4 mulige poeng og gikk ubeseiret gjennom hele helgen.

– Hero Cup var en nyttig opplevelse, sa den engelske kapteinen, som skal lede Europa på Marco Simone Country Club like utenfor Roma i september.

Ryder Cup-kaptein Luke Donald lærte masse av helgens turnering.
Ryder Cup-kaptein Luke Donald lærte masse av helgens turnering.


– Det gikk faktisk bedre enn forventet. Det var en god konkurranse. Jeg er fornøyd med hvordan alle så viktigheten av lag-aspektet av arrangementet. Jeg fikk mye ut av det og jeg vil gjerne se flere lagkonkurranser på kalenderen fremover, la han til.

Det endelige Ryder Cup-laget er ikke klart før 3. september, så det er lenge til man vet hvem som slå følge med de europeiske stjernene Rory McIlroy, Viktor Hovland og Jon Rahm.

Ledertavle - Hero Cup

Powered by Labrador CMS