Donalds vanskelige valg //

De kontinentale vant da Europa «trente» til Ryder Cup

Ledet av Le Golf National-legenden Francesco Molinari vant kontinental-Europa 14,5-10,5 over Storbritannia og Irland i Hero Cup.

Ledet av Francesco Molinari vant de kontinentale helgens Hero Cup mot Storbritannia og Irland.
Publisert Sist oppdatert

Ryder Cup 2023 nærmer seg. I den anledning børstet europeerne av støvet på en turnering som ikke har funnet sted siden 2013; lagkonkurranse mellom kontinental-Europa og Storbritannia/Irland.

Den forrige versjonen het «Seve Trophy», oppkalt etter den spanske legenden Seve Ballesteros, og var på mange måter Europas svar på Presidents Cup. 2023-utgaven heter derimot Hero Cup og ble denne helgen spilt på Abu Dhabi GC i De forente arabiske emirater.

Ledet av italienske Francesco Molinari, som vant mange golf-hjerter under Ryder Cup på Le Golf National i 2018, vant kontinental-Europa mot britene og irene som ble ledet av Tommy Fleetwood.

Europeerne var i føringen store deler av turneringen og gikk inn i den avgjørende søndagen med en to poengs-ledelse på stillingen 8,5 - 6,5 (formatet er ganske likt som i Ryder Cup - første lag til 13 poeng).

Fleetwood svarte med å «toppe» laget på de første søndags-duellene, og fikk uttelling da han selv og Tyrrell Hatton vant sine matcher tidlig. Comebacket fikk en liten strek i regningen da danske Rasmus Højgaard sikret ett «blått» poeng mot irske Seamus Power.

Da Molinari fulgte opp med en sterk 3&2-seier mot The Open-vinner Shane Lowry var mye gjort. Polske Adrian Meronk satte spikeren i kisten for Fleetwood og co. da han avgjorde sin match - og hele turneringen - på det 18. hullet.

– En flott uke, og det var morsomt og interessant å tilbringe tid med de yngre spillerne som jeg ikke kjente så godt fra før. Det er mye golf igjen før Ryder Cup, men det føles verdifullt å starte sesongen med en konkurranse som dette, sa kontinental-Europa kaptein Molinari etter Hero Cup-seieren.

Ubeseiret foran Luke Donald

Flere spillere som aldri har vært i nærheten av et Ryder Cup-lag fikk sjansen til å vise seg frem foran 2023-kaptein Luke Donald. Danske Rasmus Højgaard, italienske Guido Migliozzi, franske Victor Perez og skotske Robert MacIntyre må alle ha imponert Donald da de alle fikk 3,5 av 4 mulige poeng og gikk ubeseiret gjennom hele helgen.

– Hero Cup var en nyttig opplevelse, sa den engelske kapteinen, som skal lede Europa på Marco Simone Country Club like utenfor Roma i september.

Ryder Cup-kaptein Luke Donald lærte masse av helgens turnering.

– Det gikk faktisk bedre enn forventet. Det var en god konkurranse. Jeg er fornøyd med hvordan alle så viktigheten av lag-aspektet av arrangementet. Jeg fikk mye ut av det og jeg vil gjerne se flere lagkonkurranser på kalenderen fremover, la han til.

Det endelige Ryder Cup-laget er ikke klart før 3. september, så det er lenge til man vet hvem som slå følge med de europeiske stjernene Rory McIlroy, Viktor Hovland og Jon Rahm.