NORGES GOLFHISTORIE//

Vil du hjelpe de som tar vare på historien vår?

I snart 15 har han lagt ned en utrettelig innsats. Nå trenger historiegruppa i NGF nye folk.

Det som skjer i dag, er historien vår i morgen. Her har Suzann Pettersen nettopp senket vinnerputten i Solheim Cup på Gleneagles i 2019.
Publisert

Faggruppa for golfhistorie ble opprettet av Norges Golfforbund i 2007. Siden den gang har gruppeleder Jens Engelstad og hans team lagt ned en uvurderlig jobb med å samle den norske golfhistorien i tekst og bilder på golfhistorie.no.

Omtrent like lenge har Arne Ramstad vært med på laget.

– Jeg traff Jens på parkeringsplassen på Bogstad i 2009. Han spurte om jeg ville være med i gruppa, og jeg syntes det virket spennende. Så jeg sa ja, forklarer 86-åringen.

Gruppa var i sin spede startfase. En tidslinje var lagt opp, hvor stoff og bilder ble plassert i riktig tiår, protokoller ble funnet og saumfart.

Digital historiesamling

– Vi fikk tidlig fasong på det. Og tanken var aldri å skrive en historiebok. Vi ville lage dette digitalt og søkbart, sier Ramstad.

Nettsiden golfhistorie.no ble lansert i 2012, og i åras løp har gruppa fylt på med stadig mer innhold og oppgradert designet i takt med tida.

– Jobben min har vært å skrive og tilrettelegge stoffet, legge det inn på tidslinja. Det har vært svært givende å bidra, nøste i historien, grave fram informasjon om baner og kulturminner. Men jeg fyller 86 år nå. Og føler at tida er inne for å gi seg.

Faggruppa frir derfor til Norsk Golf i håp om å finne andre som har lyst til å bidra.

– Arne har gjort en stor og flott jobb, og vi forstår godt at han ønsker avlastning etter alle disse åra. Og vi håper jo at det er noen andre der ute som har lyst til å ta over. I så fall vil vi gjerne komme i kontakt med dem, sier Jens Engelstad.

Må ha interesse

Underveis har Ramstad lært mye om data, men det er ingen forutsetning.

– Det viktigste er at du er nysgjerrig og utholdende, sier han.

– Vi har et godt samarbeid med Catch Media, som utvikler siden vår. Og får hjelp av dem hvis vi trenger det. Så det tekniske er ikke noe problem, det løser seg alltid. Men interessen for å grave, og samtidig forstå at det som skjer i dag blir historie i morgen, den må du ha.

Når han nå gir seg i historiegruppa, betyr det ikke at han er ferdig med golf.

– Neida. Jeg spiller golf fortsatt, er medlem av Oslo GK, og møter andre gamle idrettsfolk på Toppgolf om vinteren. Jeg ser fram til å fortsette med det. Og samtidig er fint å tenke på hva man har bidratt til. Det har vært en morsom reise som har gitt meg mye glede, sier Arne Ramstad.

Er du interessert i å bli med i faggruppa for historie i NGF? Ta kontakt med Jens Engelstad på telefon 901 79 821 eller jens.n.engelstad@marfloat.no

Powered by Labrador CMS