10 nye puttere fra Ping – finn din egen favoritt

Ping Golf gjør som Tinder når de i høst slipper ti nye puttere. De gir deg masse å velge i for at du skal finne den du elsker.

Publisert

Du kan like gjerne innrømme det først som sist: Samme hvor høyt du verdsetter din partner, så kaster du et stjålent blikk på andre på innimellom.

Vi tenker på det aller kjæreste du har i golfbagen.

I ukene som kommer vil alle utstyrsprodusentene slippe sine nye modeller for 2023. Ping Golf er tidlig ute, og ikke uventet er det putterne som først presenteres på catwalken.

Satte standarden

Ping har lange tradisjoner med puttere. Den norske grunnleggeren, Karsten Solheim, viste vei for en hel bransje da han hjemme i garasjen brukte sitt kloke ingeniørhode til å eksperimentere med metall og vekter.

Ved å plassere mer tyngde i tå og hæl, satte Solheim en helt ny standard for tilgivenhet med sin Anser-modell. Oppfinnelsen er i dag kopiert av samtlige produsenter. Og Anser er fortsatt en del av Ping-stallen, også i 2023.

Men det er mye nytt i rekkene. Og nok en gang går Ping sine egne veier.

Normalt lanseres køllenyheter i serier eller familier under et felles navn, som Callaway Epic eller Rogue, Taylormade Sim eller Stealth. Det gjelder også puttere, som sistnevntes Versa-serie for noen år tilbake.

Men Ping går mer personlig til verks når de nå slipper hele ti (!) nye puttere på markedet.

De bærer hvert sitt navn, de ser forskjellige ut, de har ulike egenskaper, vekt og utforming. Akkurat som deg og meg. Nettopp for at vi alle skal finne vår favoritt i mengden.

Individuell tilnærming

– Det mest oppsiktsvekkende med de nye modellene er hvor ulike de er. I stedet for å ta utgangspunkt i én felles teknologi, valgte våre ingeniører en mer individuell tilnærming hvor vi setter sammen noe av det mest velprøvde og populære vi har utviklet i nye versjoner, forklarer Ping-sjef John K. Solheim.

I praksis betyr det både blad-modeller og mallet-design, klassikere og nyvinninger, med og uten innlegg i slagflaten for mykere eller fastere balltreff.

Her er er rask gjennomgang av tre av de mest spennende modellene:

Anser

Klassikeren med flest seire på PGA-touren oppdateres i en fargekombinasjon av sort og stål, hvor det dominerende metallet i front også skal hjelpe til med siktet. Ekstra vekt (de to sorte tungsten-platene) er lagt inn i tå og hæl for gjøre putteren mer tilgivende. Anser har mest vekt i tåen, og passer best for deg som putter med en liten bue.
Hodevekt: 345 gram

Anser 2D

Denne modellen er gjort kjent av den amerikanske PGA Tour-spilleren Tony Finau. Et rektangulært innlegg (PEBAX) i slagflaten gir deg et mykere og mer dempet balltreff enn med de klassiske Anser-putternes stålfront. Tungsten-vekter i hæl og tå øker tilgivenheten også her. Også Anser 2D er tyngst i tuppen og passer best for deg som putter med en liten bue.
Hodevekt: 360 gram

DS72

Dette er du nærmeste du kommer Viktor Hovlands putter. Men DS72 er faktisk oppkalt etter Doug Sanders, som i mange år jobbet som ingeniør for Karsten Solheim. Slagflaten i metall gir en «fastere» følelse og mer umiddelbar respons enn modellene med PEBAX-innlegg. DS72 har minimal tåheng, og passer best for deg som putter «rett tilbake, rett fram», eventuelt med en liten bue.
Hodevekt: 365 gram

De sju andre modellene – Kushin 4, Shea, DS72 C, Tyne G, Prime Tyne G, Mundy og Tomcat 14 – kombinerer på ulikt vis de forskjellige materialene og utformingene. Og det beste rådet vi kan gi er som i kjærlighetslivet ellers.

Det er bare å kaste seg ut i det – og se hva som passer for deg.

Her kan du sjekke ut alle modellene

Powered by Labrador CMS