NYTT I VESTFOLD//

Åpnet pitch & putt-bane: – Perfekt for barn og unge

Lørdag åpnet en ny 4-hullsbane med tilhørende svingstudio på Vestfold Golfklubb. Betydelige ressurser er brukt på utvidelse av treningsområdene.

Den nye 4-hullsbanen hos Vestfold GK er ideell å trene nærspill på, eller ha det moro sammen med venner.
Publisert Sist oppdatert

Det hersker ingen tvil om at Head Greenkeeper på Vestfold GK, Oddbjørn Tidemann, er stolt når vi møter han 15 minutter før snoren skal klippes. 

Det var Morten Hagen, den gang sportssjef i Wang Toppidrett Golf, som i 2019 kom med ideen om at klubben burde lage en korthullsbane. Banearkitekten Jeremy Turner, som også har tegnet hovedbanen på VGK, ble kontaktet. 

I 2020 kom han opp med en god plan for hvordan anlegget kunne bli. Prislapp? Rundt 3 millioner kroner. 

Gjort mye dugnad

Tidemann og styreformann Bjarne Kihle estimerer at prislappen fort kunne blitt 4,5 millioner, hvis ikke klubben hadde lagt ned betydelig egeninnsats.

– Etter tilkjøring av hundrevis av lass med jordmasser, kunne vi sette første spadetak i 2020. Resultatet ser du foran deg – en variert, strøken og gjennomtenkt bane på fire hull. 

– Fra matter er det korteste hullet 40 meter, det lengste 90 meter. Altså innenfor reglene til Pitch & Putt, forteller Tidemann.

Head greenkeeper Oddbjørn Tidemann (t.v.) og styreformann Bjarne Kihle estimerer den endelige prislappen på banen til rundt 3,5 millioner kroner.

Ved turnering bruker VGK to eksisterende puttingreener som ligger inntil rangen. Dermed kan klubben arrangere 6-hulls turneringer, og alt tyder på at klubben får NM i Pitch & Putt i 2024. 

Tidemann fortsetter:

– Det å få tildelt NM er selvsagt en gulrot for fortsatt utvikling, og en bekreftelse på at anlegget er blitt bra. Men nesten enda viktigere er det at denne korthullsbanen er perfekt for barn og unge som vil trene nærspill på en enkel og lett tilgjengelig måte. 

– Barn og unge er de viktigste vi kan ta vare på, så derfor håper jeg at foreldre kjenner sin besøkelsestid og introduserer de håpefulle for sporten, poengterer han.

– Her kan de stå på rangen å trene, bare snu seg rundt, og gå ut på dette området for reelle utfordringer som speiler det de møter på 18-hullsbanen. Det er nesten unikt i norsk sammenheng.

Den nye 4-hullsbanen har fått en utfordrende pot bunker.

Treningsområder – et konkurransefortrinn

Medlemmene på Vestfold GK kan benytte korthullsbanen gratis. Ikke-medlemmer kan kjøpe dagspass til 250,- kroner. Tidemann sier at det de siste årene har blitt økt fokus på hva ulike klubber tilbyr av treningsfasiliteter:

– Fra før har VGK flere putte- og chippinggreener, gratis rangeballer for medlemmer, og en 9-hullsbane som i utgangspunktet er åpen hele året.

– Vi må hele tiden tenke nytt, og det å bygge et spennende nærspillområde er en del av utviklingen. Anlegget vil helt sikkert være til inspirasjon for andre klubber og golfere som besøker Vestfold GK, mener Tiedemann.

– Jeg snakket med en svenske som var her og prøvde, og han ville gjerne ha tegninger med hjem for å forsøke å få på plass en lignende korthullsbane på hjemmeklubben sin!

Både barn og voksne deltok i konkurransen. Og nå har de alle fått et helt nytt område å boltre seg på.
Første spadetak ble satt i 2020. I dag spillerne strøkne forhold.
Mange testet det nye studioet med Swing Catalyst under veiledning av pro Thomas Lysgaard.

Studio med Swing Catalyst

Korthullsbanen var ikke det eneste Oddbjørn Tidemann og styreformann Bjarne Kihle kunne vise frem for de rundt 50 fremmøtte lørdag. 

Sesongen 2023 åpnet klubben også et studio med Swing Catalyst, og nysgjerrige sto i kø for å teste vidunderet under veiledning av pro Thomas Lysgaard

 – Et slikt studio gir oss mange fordeler, forsikrer Bjarne Kihle.

– Det øker kvaliteten på protimene samtidig som det gjør arbeidsforholdene til proene våre bedre. Nå trenger ikke proene avlyse undervisningstimer ved regn, og med godt lys og varme i bygget blir sesongen kraftig utvidet. Det er vår Head Pro, Gordon Morrison, glad for.

Rundt 50 fremmøtte deltok på åpningen av den nye 4-hullsbanen og studioet med Swing Catalyst.

Overraskede medlemmer

Etter taler, høytidelig snorklipping, kakespising, og demonstrasjon av Swing Catalyst, fikk alle som ville, delta på Closest-to-pin-konkurranse på hull 4 på den nye banen. 

Medlemmene Mathilde og Lars Fasting, to av de fremmøtte på åpningen, benyttet sjansen til å teste den 48 meter lange lykken.

Med analyseverktøyet Swing Catalyst får en raskt kjennskap til forbedringsområder

– Korthullsbanen, treningsfeltet og det nye svingstudioet er kjempefint. Ikke mange klubber har slike treningsfasiliteter; golfbane i miniatyr, pot bunker som i Skottland og flotte ondulerte greener. Alt i tillegg til eksisterende treningsområder, en 9-hulls, og en av Norges fineste 18-hulls baner.

– Det er utrolig mange slag å spare på godt nærspill. Bare se hva Viktor Hovland klarer å hale i land når den delen av spillet funker. 

Mathilde er stolt av hjemmeklubben sin:

– Etter mitt syn har VGK alt som trengs av treningsfasiliteter for golfspillere på alle nivåer. Anlegget er vakkert og velstelt og komprimert. 

– Skulle jeg ønske meg noe, måtte det være tak over noen av utslagsstedene. Da hadde jeg ikke vært i tvil om hva jeg skulle gjøre en regnværsdag i Vestfold, smiler hun.

Herved er ønsket formidlet. All honnør til VGK, banemannskapet og de som har fått dette til.

Mathilde og Lars Fasting synes det nye nærspillanlegget på Vestfold GK er blitt overraskende fint.
Powered by Labrador CMS