WELLS FARGO CHAMPIONSHIP//

Blytung sisterunde for Hovland

Viktor Hovland hadde los på en topplassering før siste runde av Wells Fargo Championship. Så gikk det fra vondt til verre, og nordmannen raste på resultatlisten.

Viktor Hovland endte til slutt på 43.-plass i Wells Fargo Championship.
Publisert Sist oppdatert

Om Viktor Hovland hadde fortsatt trenden han har hatt gjennom hele turneringen i Nord-Carolina; å forbedre seg runde for runde, skulle det mye til om ikke Hovland ville sikre seg en plassering blant de ti beste i Wells Fargo Championship.

Men slik skulle det ikke gå - langt derifra, og med en blytung sisterunde på 77 slag, med blant annet fire bogeyer og én dobbelbogey, falt Hovland til slutt 27 plasser på resultattavlen, og endte med det på 43.-plass

25-åringens runde var søndagens klart dårligste av samtlige, og Hovland endte til slutt med en totalscore på -1. Bunnpunktet ble nådd på hull 16, da Hovland slo i vannet, og endte opp med dobbel bogey og to tapte slag.

Avstanden opp til vinneren, amerikanske Wyndham Clark (-19), ble til slutt atten slag.

Fortsatte progresjonen

Men etter lørdagens runde så det lyst ut. Hovland leverte slik han lovte etter fredagens runde, og signerte et scorekort på fem under par etter å ha gjort sju nye birdier på tredje runde av Wells Fargo Championship.

Caddie Shay Knight og Viktor Hovland har stilt inn birdiesiktet.

– Det var fett i dag, og mye bra golf. Jeg startet stødig og var veldig tålmodig. Etter at jeg begynte å sette et par putter, ble det morsomt, selv om et par bogeyer er unødvendig. Veldig fornøyd med fem under på banen her, sa Hovland til Eurosport etter lørdagens runde.

Avanserte 22 plasser

Dermed fortsatte Hovland å forbedre seg. Etter runder på 71, 69 og nå 66 slag avanserte Hovland 22 plasser opp på ledertavlen, til delt 16.-plass før siste runden.

– Det er fort gjort at man føler at man må slå hvert slag perfekt for å gjøre birdier. Det handler om å slappe av. Jeg var ute av posisjon en del, og måtte spille smart til tider. Likevel klarte jeg å score, men jeg måtte stole på putteren og nærspillet, sa Hovland som stod med 17 birdier etter tre runder.

Med én birdie på sisterunden, ble det 18 birdier til slutt.