Wells fargo championship//

Hovland avanserte tjue plasser etter birdieshow: – Det kan bli spennende

Viktor Hovland ligger seks slag bak lederne etter halvspilt Wells Fargo championship på PGA-touren.

Viktor Hovland greide cuten igjen, og avanserte tjue plasser på ledertavlen.
Publisert Sist oppdatert

Etter en andrerunde på to slag under par (69) er Viktor Hovland fortsatt seks slag bak lederen i Wells Fargo championship som spilles på Quail Hollow. Men etter en berg- og dalbanerunde med noen vanvittige langputter, er Hovland optimistisk etter halvspilt turnering.

– Jeg føler at jeg gjør mye bra og tar et steg i riktig retning. Men det er fortsatt litt frustrerende at jeg misser et par korte putter som jeg burde senket. Samtidig setter jeg et par lange, som må ses på som bonus. Ellers gjør jeg mye bra, men misser noen driver, sier en selvkritisk Hovland til Eurosport etter runden.

Til Eurosport beskriver Hovland puttingen som «litt perverst».

Ikke misset cut på 16 måneder

Hovland, som ikke har misset en cut på PGA-touren på 16 måneder, avanserte tjue plasser, og ligger på 38.-plass før helgespillet tar til. At han faktisk greide cuten kan han takke en smått utrolig rekke fra hull 14 til 17 med fire birdier på rad.

– Det er kult det. Jeg slo mange bra slag, og var i posisjon. Det blir lettere når man føler at man kan senke putter fra overalt. Da løsner det, og man frigjør seg. Det føles som man bare må slå ballen på greenen, så blir det birdie. Av og til flyter det, sier Hovland.

Viktor Hovland satte flere lange birdieputter, men irriterer seg over noen korte misser.

Hovland gjorde ingen store feil på runden, men fire bogeyer gjorde at Hovland ikke greide å kutte ned forspranget til lederne før tredje runde.

Seks bak ledertrioen

I tillegg til birdierekken på fire, betyr ytterligere birdier på hull 2 og 4 at Hovland har gjort ti birdier så langt i turneringen. Ingen av de tre lederne i tet, Tyrrell Hatton, Nate Lashley og Wyndham Clark (-8), har gjort flere.

– Jeg har gjort litt for mange bogeyer, men jeg føler at spillet er der. Plutselig så kommer jeg litt mer inn i flytsonen. Går jeg en fem under par de neste to rundene, så kan det bli spennende, sier Hovland på spørsmål om det er mulig å blande seg inn i seierskampen.

Lørdag skal Hovland spille sammen med amerikaneren Chad Ramey. Duoen slår ut klokken 15, norsk tid.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS