LPGA TOUR//

Borge kjemper om seier etter sensasjonell runde: - Nå er jeg veldig imponert

Etter åpningsrunden i debuten på LPGA-touren snakket man om Celine Borge (24) kunne greie cuten. Spol 48 timer frem i tid, og nå er det snakk om Borge kan vinne hele greia.

Celine Borge leverte en smått utrolig 63-runde i sin første «moving day» noensinne på LPGA tour.
Celine Borge leverte en smått utrolig 63-runde i sin første «moving day» noensinne på LPGA tour.
Publisert Sist oppdatert

For utviklingen til Vestfold-spilleren har vært smått sensasjonell under denne helgens LPGA Drive on Championship i Arizona.

Før lørdagens tredje runde lå Borge fint plassert på delt 39.-plass etter å ha avansert 38 plasser på ledertavlen på dag to. Da hun rundet av lørdagskvelden med eagle på siste hull, rundet hun samtidig av en sensasjonell norsk golfrunde, som for øvrig bestod av intet mindre enn åtte birdier.

- Etter gårsdagens runde var jeg imponert. I dag er jeg veldig imponert. Fantastisk golf, sier Team Norway-trener Geoff Dixon, til Norsk Golf kort tid etter runden.

Fantastisk start

For den positive utviklingen skulle bare fortsette og fortsette. Men vi får starte med starten. Og det er fort gjort: BIRDIE. BIRDIE. BIRDIE. BIRDIE.

Et slikt birdiekjør kunne selvfølgelig ikke fortsette, men fem par på rappen ga en veldig hyggelig start på Borges første «moving day» noensinne på kvinnegolfens aller høyeste nivå.

Og det skulle bli enda bedre, og enda villere.

De siste ni hullene ble innledet med birdie, par og birdie. Dagens sjuende birdie fulgte på det 15. hullet før en bogey så ut til å legge en demper på utviklingen.

Men den gang ei. I stedet for å la seg prege av ett tapt slag, skrudde Borge opp temperaturen ytterligere, og finjusterte birdiesiktet enda mer, med birdie på hull 17 som resultat.

Sparte det beste til slutt

Og det aller aller beste hadde Borge selvfølgelig spart til slutt. Til hull 18, et par 5-hull. Tre slag var nok, og med eagle på det avsluttende hullet, gikk Borge rett i tet da hun entret klubbhuset for å signere scorekortet for en runde på 63 slag (-8).

Før den avsluttende runden, der Norge Borge kan bli den andre norske vinneren på LPGA-touren, etter Suzann Pettersen, er trener opptatt av å holde beina på jorda.

- Vi forsøker å tone forventningene litt ned, og angripe hver dag som en hvilken som helst annen turneringsdag, svarer Dixon på Norsk Golfs spørsmål om de tør å drømme om seier i LPGA-debuten.

- Celine har en god strategi, og hun kommer til å gjøre sitt beste for å iverksette den planen også på søndag, sier Dixon.

Birdie-kjør

For selv om birdiene haglet også blant flere andre spillere i det gjenstående feltet på 76, var det bare koreanske Amy Yang og thailandske Ariya Jutanugarn som greide å sy sammen en liten heftig runde som Borge. Ingen har levert bedre runder enn trioens 63 slag denne uken.

Det er uhyre jevnt i toppen, og kun fire slag skiller de 25 beste spillerne. Borge (-14) på 5.-plass har to slag å hente inn på lederen, franske Celine Boutier (-16). Borge slår ut klokken 22.25 - sammen med nevnte Ariya Jutanugarn.

I premiepotten ligger det over 18 millioner norske kroner. Vinneren får over 2,7 millioner kroner.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS