WRIGHT INVITATIONAL//

De får spille med Viktor: – Min største julegave i år

Anna Øglænd (28) og Fred Ekre (56) er årets vinnere i Wright Invitationals drømmetrekning. 

Anna Øglænd (Nordhaug GK – hcp 21,6) og Fred Ekre (Drøbak GK – cirka hcp 13) er trukket ut til å spille med Viktor Hovland under Wright Invitational på Kragerø Resort den 6. juli.
Anna Øglænd (Nordhaug GK – hcp 21,6) og Fred Ekre (Drøbak GK – cirka hcp 13) er trukket ut til å spille med Viktor Hovland under Wright Invitational på Kragerø Resort den 6. juli.
Publisert Sist oppdatert

WRIGHT INVITATIONAL

Den 1. november åpnet Kevin André Wright forhåndssalget til Wright Invitational på Kragerø Resort den 6. juli 2024. 

De såkalte Early Birds-billettene ble lagt ut til redusert pris i begrenset antall. Og blant de tidlige kjøperne har arrangørene nå trukket ut to personer som får spille med Viktor Hovland i Kragerø.

Vinnerne ble Fred Ekre (56) fra Drøbak og Anna Øglænd (28) fra Nordhaug GK.

– Ja, jeg har fått en hyggelig beskjed, det skal gudene vite! Det er ikke alle som får denne opplevelsen.

Onsdag kveld ringte mobilen til Fred Ekre hjemme i Drøbak. Ukjent nummer. Han valgte likevel å ta den. 

– Jeg ble litt forfjamset, for å være helt ærlig. Men det sank jo godt inn etterpå. Og det er helt utrolig. Jeg har allerede fått den største julegaven min i år. Det føles som å vinne i lotto, sier han.

En fin sak

Den 6. juli arrangeres den tredje utgaven av Wright Invitational, nå på Kragerø Resort. De to tidligere turneringene på Vestfold GK i 2022 og Miklagard GK i år samlet tusenvis av Hovland-fans fra hele Norge – og hele 2,6 millioner kroner til Stiftelsen Organdonasjon. 

– Det er det en utrolig fin sak de samler inn penger til. Det skal vi ikke glemme oppi alt dette, sier Fred Ekre.

Den 56-årige golfentusiasten var selv tilstede på Miklagard i år. Også da drømte han om en plass i Hovlands gruppe, men endte opp alene, med to billetter i lomma og tilskuerstatus utenfor tauene.

– Jeg følger med på alt han gjør. Han framstår som en usedvanlig sympatisk gutt, det må jeg si. Jeg ser alle turneringer på TV, og selv om jeg ikke kjenner ham, er jeg også medlem i Drøbak GK, hvor han har en fortid.

– Spiller du mye selv?

– Ikke altfor mye. Men jeg skal spille mye mer framover, forsikrer 13-handicaperen. – For dette blir litt av et år. Jeg skal først til Irland på golftur med kompisgjengen. Så blir det Hovland i Kragerø. Og jeg har også billett til The Open på Royal Troon seinere i juli. Men ingenting slår en runde med Hovland sjøl, forsikrer Ekre.

– Gleder du deg?

– Om jeg gleder meg? Jeg gleder meg noe helt utrolig. Eller jeg grugleder meg, det er vel riktigere å si.

Fred Ekre er en ivrig hobbygolfer. Årlig er han på golftur med kompiser til de britiske øyer, her i East Lothian utenfor Edinburgh.
Fred Ekre er en ivrig hobbygolfer. Årlig er han på golftur med kompiser til de britiske øyer, her i East Lothian utenfor Edinburgh.

Det blir hardtrening

56-åringen har lang fartstid med elektroinstallasjon. Fram mot sommeren skal arbeidsmengden trappes ned. Og da vet han hva den ekstra tiden skal brukes på.

– Jeg må legge meg i hardtrening nå. Det blir garantert flere runder til året. Og sikkert også en uoffisiell tur til Kragerø før sommeren for å legge en plan, sjekke forholdene. Det er fire år siden jeg spilte banen sist, og den er litt trangere enn Drøbak.

Det vet Anna Øglænd fra Nordhaug GK lite om. Hennes første golfrunde i Kragerø blir foran tusenvis av mennesker – i gruppe med Viktor Hovland. 

Torsdag morgen var hun den andre som ble ringt opp av turneringsarrangør Kevin André Wright.

Å spille med Hovland blir en ny opplevelse for Anna Øglænd, som garanterer at det blir noen pro-timer før Wright Invitational.
Å spille med Hovland blir en ny opplevelse for Anna Øglænd, som garanterer at det blir noen pro-timer før Wright Invitational.

Håper på Hovland-tips

– Ja, det var en førjulsgave av de sjeldne. Utrolig gøy og nervepirrende på en gang, sier 28-åringen med 21,6 i handicap.

Hun håper å få litt hjelp av årets FedExCup-vinner på Stabbestad i juli.

– Kanskje gir han meg noen tips underveis. Jeg har aldri spilt i Kragerø, aldri foran et publikum, og aldri møtt Viktor. Så dette blir en helt ny opplevelse. 

– Har du rukket å legge en taktikk?

– Nei, og jeg vet ikke hva det skulle bli. Jeg må bare finne en måte å komme meg rundt på. Og få lagt et godt grunnlag iallfall. Jeg kommer nok til å kjøpe et par ekstra pro-timer før sommeren, ler Anna Øglænd.

– Du må huske på at ingen kommer for å se dine slag?

– Det er helt sant. Vi kommer alle for å se Viktor. Det blir garantert god stemning.

Powered by Labrador CMS