SERIESTART//

Det du bør vite før Netflix-serien «Full Swing»

Forventningene er store før serien slippes onsdag. Her er fem ting du bør kjenne til.

Full Swing
Netflix-serien «Full Swing» slippes på strømmegigantens plattform onsdag 15. februar.
Publisert Sist oppdatert

Det har gått halvannet år siden Netflix første gang annonserte at de ville lage en dokumentarserie med PGA Tour. Opptakene ble gjort gjennom 2021/22-sesongen. Og nå får vi endelig se resultatet.

Onsdag 15. februar slippes «Full Swing» på strømmegigantens plattform, og som vanlig på Neflix, legges alle episodene ut med en gang. Heldigvis. For hvem orker å vente ei hel uke på neste episode av en serie vi liker? Du skal være en trofast fan av lineær tv for å holde fast på det formatet.

Så hva trenger du å vite før du setter deg ned for å binge?

1) Du må ha Netflix

Du må betale for tilgang til de åtte episodene. I Norge koster nå et månedsabonnement på Netflix fra 89,- til 159,- per måned, avhengig av hvilken videokvalitet og hvilke flater du vil strømme på. Her kan du abonnere

2) Inspirert av Formel 1

«Full Swing» har lovet å gi deg en innsikt og en tilgang til stjernene på PGA-touren som du ikke har fått før. Ideen er hentet fra Netflixs populære «Drive to Survive»-serie som dokumenterer Formel 1-racing. En serie som har bidratt til at interessen for Formel 1 har eksplodert verden over.

To av produksjonsselskapene bak «Drive to Survive» – Vox og Box-to-Box – står også bak golfversjonen.

Her er den offisielle traileren til «Full Swing».

3) Over 20 spillere i serien

I de åtte episodene blir du bedre kjent med flere enn 20 av spillerne på touren. Blant stjernene som følges tettest er Jordan Spieth, Rory McIlroy, Justin Thomas, Brooks Koepka, Ian Poulter, Collin Morikawa, Matt Fitzpatrick, Dustin Johnson og Tony Finau.

4) Hovland er ikke med

Dessverre er ikke Viktor Hovland en del av «Full Swing»universet. Nordmannen var opprinnelig castet til å delta, og takket også ja. Men da innspillingen startet, valgte han selv å hoppe av. Sist uke bekreftet Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen, som hadde såkalt «early access» til serien, at Hovland-opptakene dessverre ikke er med.

5) PGA Tour vs LIV Golf

Hver av de åtte episodene fokuserer på én spiller, unntaksvis noen flere. Dette er ikke en serie med en rød tråd fra episode 1 til 8, men snarere innblikk i den enkeltes hverdag og liv. Du kan forvente emosjonelle øyeblikk og frittalende spillere.

Ifølge forhåndsrapportene styrer produsentene på ingen måte unna konflikten mellom PGA-touren og LIV Golf selv om det ikke er bærende temaet i dokumentarserien.

PS! I Norsk Golf-redaksjonen har vi allerede hentet fram popcornet. Fra onsdag morgen kan du lese vår anmeldelse av alle de åtte episodene her på norskgolf.no

LES OGSÅ

Powered by Labrador CMS