COLLEGE-GOLF//

Dronningen av collegegolf vant for andre år på rad

Rose Zhang tok den individuelle tittelen i NCAA Championship, Mia Lussand ble nummer 55.

Rose Zhang ble mandag første kvinne til å vinne college-mesterskapet to år på rad.
Publisert Sist oppdatert

Det er tid for finaler i den amerikanske collegegolfen. Først ut er jentene, som mandag avsluttet den individuelle konkurransen på Grayhawk Golf Club i Arizona.

Og nok en gang var det Rose Zhang fra Stanford som viste seg som den beste i feltet.

Forhåndsfavoritten lå et godt stykke nede på ledertavlen etter en 72-runde første spilledag. Men gjennom helgen avanserte hun i feltet, og mandag satte hun samtlige konkurrenter på plass.

Dermed vant Zhang den individuelle NCAA-tittelen for andre året på rad, og ble den første kvinnen til å gjøre det.

Mandag avsluttet hun med en feilfri runde på 68 slag. Med en totalscore ti under par vant hun turneringen ett slag foran Catherine Park (USC) og Lucia Lopez-Ortega (San Jose State).

Stanford-jentene feirer vinneren Rose Zhang etter at seieren var klar.

Bak seg har Zhang en utrolig sesong hvor hun vant åtte ganger, og tangerte Lorena Ochoas NCAA-rekord for seire på én sesong, samt satte ny rekord for laveste gjennomsnittsscore med 68,81.

Etter at Baylor og Silje Torvund Ohma røk ut av lagspillet søndag, er Mia Sandtorv Lussand eneste norske spiller igjen i turneringen. Fana GK-jenta avsluttet med 73 slag mandag og endte dermed den individuelle konkurransen på delt 55. plass i hennes debutsesong.

Lussands lag, South Carolina, er også ett av åtte lag som fortsatt er med i lagkonkurransen, som tirsdag og onsdag avsluttes med matchspill.