Får tolv millioner i støtte til nytt klubbhus

Om et par måneder er det velkjente gule klubbhuset til Norges eldste golfklubb historie. Nå har kommunen bevilget tolv millioner kroner i støtte til byggingen av det nye klubbhuset på Oslo GK.

Publisert

Det opplyser klubben på sine nettsider.

Summen kommer i tillegg til de 4,6 millioner kronene som er bevilget gjennom statlige spillemidler. Klubben har i tillegg fått en gave på hele seks millioner kroner og et gunstig lån på ti millioner kroner fra stiftelsene til Lucy Høegghs stiftelse og Leif Høeghs stiftelse.

– Klubben er meget takknemlig for bidraget, uttaler styreleder Jens-Ove Hagen på klubbens nettsider.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det ble bestemt at Oslo GK skulle bygge nytt klubbhus under et ekstraordinært årsmøte i november i fjor. Ifølge bygg.no har kontrakten med entreprenøren J.I. Bygg en verdi på 63,5 millioner kroner, omtrent den samme summen som klubben brukte da banen ble totalrenovert i 2008.

Klubbhuset finansieres blant annet gjennom en kombinasjon av banklån, støttelån fra medlemmer og samarbeidspartnere, offentlige innskudd og gaver.

I det nye klubbhuset vil det bli 450 kvadratmeter avsatt til innendørs treningsmuligheter, både simulatortrening og gym.

Rivingen av eksisterende bygningsmasse starter mars 2019, og det nye klubbhuset skal etter planen stå ferdig til sesongstart 2020. I mellomtiden vil klubben ta i bruk provisoriske klubbhuslokaler. Klubben er også i full gang med oppgradering av spilleflatene på greenene. Disse skal etter planen være klare for spill senest i slutten av mai 2019.

Powered by Labrador CMS