PGA Tour//

Finalerunden på Pebble Beach avlyst – Clark kåret som vinner

På grunn av søndagens vær og skadene som har kommet avlyses sisterunden i denne ukens PGA-turnering. Lørdagens rekordmann blir erklært som vinner. 

Været har stått på det siste døgnet i California. Clark blir vinneren av turneringen.
Publisert Sist oppdatert

Været har preget Pebble Beach såpass mye at natt til mandag kom beskjeden fra PGA-touren – resten av turneringen er avlyst og Wyndham Clark blir kåret som vinner. 

Det skriver turneringsledelsen i en oppdatering på Twitter/X:

Dermed blir 2024-sesongens første «signature event» kortet ned til 54 hull, istedenfor de planlagte 72. Det er første gang siden 2016 en PGA-turnering avsluttes etter kun 54 hull. 

– Stormen som påvirket Monterey-halvøya gjennom hele søndagen, er forventet å fortsette inn i mandag med svært kraftig vind. Selv om forholdene er forventet å bedre seg gjennom mandagsmorgenen, har vi besluttet, i konsultasjon med Monterey Countys myndigheter og av sikkerhetshensyn for alle interessenter, at det ikke vil bli spilt på mandag, skriver turneringsledelsen i en uttalelse

Det siste døgnet har det kommet store mengder regn og vindkast opptil 27 m/s. Det klassifiseres som storm på Beauforts skala. 

Clark vinner – Hovland på 58. plass

Dermed blir lørdagens ledertavle omgjort til de ferdige resultatene. Wyndham Clark tar seieren etter en ellevill tredjerunde på 60 slag, som også er ny banerekord. 

Svenske Ludvig Åberg tar andreplassen, bare ett slag bak. Jon Karlsen-eleven Mathieu Pavon, som vant forrige ukes Farmers Insurance Open, tar solo-tredjeplass. 

Viktor Hovland fikk det ikke helt til å stemme denne uken. Den eneste runden under par kom på torsdag på Spyglass Hill, mens i de to rundene på selve Pebble Beach ble det par. 

Dermed ender han tre under par for turneringen, på en 58. plass.

Neste mulighet for nordmannen kommer allerede om noen dager, for på torsdag er det duket for Phoenix Open på TPC Scottsdale. 

Her er resultatene fra helgens turnering

Powered by Labrador CMS